Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Η περιπέτεια του 15χρονου μαθητή από την Καβάλα που κατασκευάζει ρομπότ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας, ο 15χρονος μαθητής Δημήτρης Χατζής, ο μικρότερος από τους έξι "makers" παγκοσμίως στην κατασκευή του ρομποτικού ανθρωποειδούς «InMoov», όταν φτάνοντας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους γονείς του διαπίστωσε ότι δεν ταξίδεψαν μαζί του και οι τρεις βαλίτσες τους, μέσα στις οποίες, εκτός από τα προσωπικά τους είδη, υπήρχαν και τα αποσυναρμολογημένα τμήματα του ανθρωποειδούς ρομπότ, του «Troopy».

Η περιπέτεια του 15χρονου μαθητή από την Καβάλα που κατασκευάζει ρομπότ

Ο Δημήτρης Χατζής είχε ταξιδέψει στο Παρίσι, όπου συμμετείχε στη μεγάλη τεχνολογική έκθεση που διοργανώθηκε και είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το ρομπότ του, μαζί με τον Γάλλο γλύπτη Gael Langevin, ο οποίος το 2012 δημιούργησε το πρώτο ρομποτικό ανθρωποειδές «InMoov» δίνοντας το έναυσμα για μια σειρά από ποικίλα πρότζεκτ.

Ο πατέρας του Δημήτρη Χατζή, Γιώργος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν έκρυψε την έντονη ανησυχία και την αγωνία του γιου του που όταν διαπίστωσε τη μεγάλη απώλεια ξέσπασε σε κλάματα και αμέσως ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια αναζήτησης των αποσκευών.

Τότε, διαπιστώθηκε ότι συνολικά δεκαέξι αποσκευές επιβατών της ίδιας πτήσης με του Δημήτρη Χατζή (Παρίσι - Θεσσαλονίκη) δεν είχαν φτάσει στον προορισμό τους.

Οι εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας υποστήριξαν ότι η απώλεια των αποσκευών οφείλονταν σε συστημικό σφάλμα της εταιρείας που αναλαμβάνει τη μεταφορά των αποσκευών εντός του αεροδρομίου του Παρισιού και στα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που τηρούνταν.

Η οικογένεια του Δημήτρη Χατζή πληροφορήθηκε καθοδόν προς την Καβάλα ότι οι τρεις αποσκευές τους βρέθηκαν, και σήμερα το πρωί θα μεταφερθούν από το Παρίσι, μέσω της Αθήνας, στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας.

Έτσι, το 1,85 ύψους ανθρωποειδές ρομπότ, το «Troopy», που «έζησε» μια μικρή περιπέτεια και μάλλον αναστάτωσε τους ελεγκτές των αεροδρομίων θα συναρμολογηθεί και πάλι στο δωμάτιο του 15χρονου Δημήτρη μέχρι το επόμενο ταξίδι του σε κάποια άλλη μεγάλη τεχνολογική έκθεση του εξωτερικού.



Η ταυτότητα του «InMoov»

Το «InMoov» είναι ένα πρότζεκτ που έχοντας σαν κεντρική ιδέα τις έννοιες του sharing και community, έδωσε τη δυνατότητα να αναπαραχθούν με βάση αυτό, ανάλογα έργα σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα, έχει οδηγήσει στη δημιουργία του συγκεκριμένου ρομπότ με ύψος 1,85 μ. αποτελούμενο από 28 servo κινητήρες, ηχεία, κάμερα, xbox kinect και φτιαγμένο με πάνω από 10 κιλά φυσικού ABS.

Μπορεί να μιμηθεί άψογα σχεδόν όλες τις κινήσεις του ανθρώπινου σώματος, λόγω των ανεξάρτητων κινήσεων που υποστηρίζει και να επικοινωνήσει στην αγγλική γλώσσα με τον κατασκευαστή του ανάλογα με τον προγραμματισμό που του έχει γίνει.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.