Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Μυστήρια στην υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μαρίας-Ειρήνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μυστήριο ο γρίφος της εξαφάνισης της μικρής Μαρίας-Ειρήνης

Τι είπε στους αστυνομικούς και σε παιδοψυχολόγους το κοριτσάκι που κοιμήθηκε τη νύχτα στα χωράφια.

Καμία αναφορά σε πρόσωπο ή αυτοκίνητο που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έπεσε θύμα απαγωγής δεν έκανε στους αστυνομικούς και στον ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. η τετράχρονη Μαρία-Ειρήνη, το κοριτσάκι που εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή του Σκαραμαγκά και βρέθηκε 20 ώρες αργότερα σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων, στην Αφαία Χαϊδαρίου.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες εξαφανίστηκε το κοριτσάκι ακόμα ερευνώνται, όμως αξιωματικός της Αστυνομίας δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι η υπόθεση δεν φαίνεται να σχετίζεται με «εξωτερικό παράγοντα».

Ειδικότερα, σε αστυνομικούς και τον ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. , οι οποίοι συζήτησαν μαζί της διακριτικά, η μικρή δεν ανέφερε τίποτα για τρίτο άτομο, αυτοκίνητο, ή κάτι άλλο που να αφήνει υπόνοιες για απαγωγή.

Από την εξέταση του ιατροδικαστή διαπιστώθηκε πως το κοριτσάκι δεν φέρει σημάδια κακοποίησης ή άλλα προβλήματα υγείας, πέρα από τις εμφανείς συνέπειες της ταλαιπωρίας και γρατσουνιές από την περιπέτειά της.

Οι γρατσουνιές αποδίδονται στα χόρτα και τα κλαδιά της περιοχής, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι η τετράχρονη κοιμήθηκε σε κάποιο χωράφι.

Η Μαρία-Ειρήνη εξαφανίστηκε μετά το μεσημεριανό φαγητό του Πάσχα από την μάντρα παλιών αυτοκινήτων του παππού της, η οποία είναι ανοιχτή προς την ύπαιθρο. Οι συγγενείς της διαπίστωσαν εν τέλει την απουσία της και ειδοποίησαν την Αστυνομία και το Χαμόγελο του Παιδιού, οπότε και ενεργοποιήθηκε Amber Alert.

Οι γονείς του κοριτσιού κρατούνται στη Τμήμα Χαϊδαρίου και θα οδηγηθούν σήμερα Τρίτη στον εισαγγελέα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Πάντως, σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας που μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεν φαίνεται να υπάρχει δόλος από πλευράς τους.

Το κοριτσάκι πέρασε τη νύχτα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, όπου του προσφέρεται ψυχολογική υποστήριξη.

Ο παππούς του παιδιού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να άρπαξε το παιδί κάποιος Ρομά, με τον οποίο είχε ο ίδιος αντιπαράθεση.

Μάλιστα είπε ότι πριν λίγες ημέρες τον είχαν απειλήσει και μπορεί η αρπαγή να έγινε ως εκπλήρωση της απειλής.

-----------

Η μαρτυρία της γυναίκας που βρήκε την μικρή Μαρία


«Καθόταν στην άκρη του δρόμου, σαν κάτι να περίμενε. Ήταν φοβισμένο και γρατζουνισμένο σε διάφορα σημεία του σώματος και του προσώπου του», δήλωσε η κ. Φωτεινή Δημητρίου, η γυναίκα που βρήκε την μικρή Μαρία στο Χαϊδάρι.

Η κ. Δημητρίου, μιλώντας στο mega, περιέγραψε τις πρώτες στιγμές όταν εντόπισε την μικρή Μαρία, η οποία είχε εξαφανιστεί από την Κυριακή του Πάσχα.

«Το κοριτσάκι είπε δύο φορές «Με αφήσανε», είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα.

«Περνώντας από την λεωφόρο Καβάλας είδαμε ένα παιδάκι να κάθεται στην άκρη του δρόμου... Αμέσως κάναμε αναστροφή και γυρίσαμε για να δούμε το παιδί. Ήταν ένα παιδάκι που καθόταν στην άκρη του δρόμου σαν κάτι να περίμενε. Σε αυτό το διάστημα μέχρι να γυρίσουμε εμείς, είχαν σταματήσει δύο κοπέλες και ένας νεαρός και το είχαν σκεπάσει το παιδάκι και του μιλάγανε. Ήταν ένα παιδάκι το οποίο ήταν φοβισμένο, γρατζουνισμένο σε διάφορα σημεία, πολύ βρώμικο, πολύ έξυπνο. Μας είπε ότι το λένε Μαρία, ότι είναι 3,5 ετών. Δεν του κάναμε πολλές ερωτήσεις γιατί δεν ξέραμε πώς να το χειριστούμε. Εκείνη την ώρα ήρθε κάποιος του Ερυθρού Σταυρού και λέει “τι συμβαίνει; Εδώ την περιοχή την χτενίσαμε χθες, όλη την ημέρα μέχρι αργά το βράδυ. Πού βρέθηκε εδώ;», δήλωσε η κ. Φωτεινή Δημητρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι η μικρή Μαρία διανυκτέρευσε χθες στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προληπτικά για εξετάσεις, καθώς και από την εξέτασή του ιατροδικαστή δεν διαπιστώθηκε κακοποίηση ή κάτι άλλο σοβαρό για την υγεία του, πέρα από την εμφανή ταλαιπωρία του και τις γρατζουνιές στα χέρια και στα πόδια οι οποίες, όπως εκτιμάται, προκλήθηκαν από τα χόρτα και τα κλαδιά της περιοχής.

Δείτε το βίντεο:



-----------

Στο νοσοκομείο πέρασε τη νύχτα η μικρή Μαρία


Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» διανυκτέρευσε το κοριτσάκι ηλικίας 3,5 ετών, που εξαφανίστηκε χτες από την μάντρα παλιών αυτοκινήτων του παππού της στο Σχιστό, όπου είχε πάει με τους γονείς του για το Πάσχα και βρέθηκε 20 ώρες αργότερα, σήμερα το μεσημέρι, στην περιοχή Αφαία Χαϊδαρίου, περίπου 4 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της εξαφάνισης.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προληπτικά για εξετάσεις, καθώς από την εξέτασή του και από ιατροδικαστή δεν διαπιστώθηκε κακοποίηση ή κάτι άλλο σοβαρό για την υγεία του, πέρα από την εμφανή ταλαιπωρία του και τις γρατζουνιές στα χέρια και στα πόδια οι οποίες, όπως εκτιμάται, προκλήθηκαν από τα χόρτα και τα κλαδιά της περιοχής.

Επίσης έχει γρατζουνιές στο πρόσωπο και πάλι από την ίδια αιτία, γι' αυτό εκτιμάται ότι πιθανόν κοιμήθηκε τη νύχτα κάπου στα χωράφια.

Οι συνθήκες εξαφάνισης του κοριτσιού δεν έχουν διευκρινιστεί, αλλά σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της Ασφάλειας Αττικής, που ερευνά την υπόθεση, δεν φαίνεται να σχετίζεται με «εξωτερικό παράγοντα».

Ειδικότερα, σε αστυνομικούς και τον ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. , οι οποίοι συζήτησαν μαζί της διακριτικά, η μικρή δεν ανέφερε τίποτα για τρίτο άτομο, αυτοκίνητο, ή κάτι άλλο που να αφήνει υπόνοιες για απαγωγή.

Το κοριτσάκι εξαφανίστηκε μετά το μεσημεριανό φαγητό του Πάσχα, από την μάντρα του παππού της, η οποία είναι ανοιχτή προς την ύπαιθρο της περιοχής και όταν διαπιστώθηκε η απουσία της, όλοι οι συγγενείς άρχισαν να την αναζητούν, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και το "Χαμόγελο του Παιδιού", που εξέδωσε αγγελίες εξαφάνισης προς όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Οι ολονύκτιες αναζητήσεις δεν απέδωσαν καρπούς και τελικά εντοπίστηκε σήμερα, από δύο γυναίκες και έναν λιμενοφύλακα στο Χαϊδάρι, να περιπλανάται κλαίγοντας και ενημερώθηκε η Αστυνομία.

Οι γονείς του κοριτσιού κρατούνται και θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, αν και όπως λένε οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, δεν φαίνεται να υπάρχει δόλος από πλευράς τους.

-----------

Ο χάρτης του θρίλερ της εξαφάνισης της μικρής Μαρίας


Τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που εξαφανίστηκε εντοπίστηκε η τρίχρονη Μαρία, η περιπέτεια της οποίας διήρκεσε 22 ώρες και ευτυχώς, είχε αίσιο τέλος.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στον χάρτη, το σημείο όπου εντοπίστηκε, στο Χαϊδάρι, απέχει τέσσερα χιλιόμετρα από το σπίτι του παππού της στη Λεωφόρο Σχιστού.

Υπενθυμίζουμε ότι οι γονείς του μικρού κοριτσιού αυτή την ώρα κρατούνται στη ΓΑΔΑ και σε λίγο αναμένεται να μεταβούν στην Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθούν.

Ο χάρτης όπως τον μετέδωσε ο ΑΝΤ1:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.