Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Έτσι ζει μια γυναίκα που πάσχει από βουλιμία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αποκαλυπτικό βίντεο της blogger που παλεύει με τη διαταραχή 18 χρόνια - Δείτε βίντεο.

Μια γυναίκα που δίνει μάχη με τη βουλιμία για περίπου 18 χρόνια ανασυνθέτει την καθημερινότητα ενός ανθρώπου που, όπως εκείνη, ζει με την επικίνδυνη διατροφική διαταραχή.

Στο «Α Day In The Life Of A Bulimic» καταγράφεται η ζωή της Αμερικανίδας blogger EDucating Shanny που ξυπνά, ζυγίζεται ξανά και ξανά, τρώει ανεξέλεγκτα και μετά κάνει ξανά και ξανά εμετό.

Το βίντεο δείχνει επίσης και την επίδραση που έχει η βουλιμία στην υγεία της: έχασε δόντια και μαλλιά ενώ το να τρώει, να ζυγίζεται και να κάνει εμετό είναι το απόλυτο και απαρέγκλιτο καθημερινό της πρόγραμμα.

Η Shanny, που παλεύει με τη βουλιμία από τα 13 της, τόνισε σε ένα άλλο βίντεο πως δεν ξέρει καν πώς είναι να έχει κανείς υγιή σχέση με το φαγητό και πως έχει πλησιάσει αρκετές φορές στο θάνατο.

Εξηγεί πως το βίντεο που δείχνει μια τυπική ημέρα της δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή κατάστασή της αλλά ήθελε να δείξει πόσο άσχημα μπορούν να γίνουν τα πράγματα και να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές και να ενθαρρύνει όσους αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα να ζητήσουν βοήθεια.

«Είμαι βουλιμική εδώ και σχεδόν 18 χρόνια, ακόμα προσπαθώ», εξομολογείται.

Σηκώνεται το πρωί, πηγαίνει στο μπάνιο, κοιτάζεται στον καθρέφτη και ζυγίζεται. Κοιτάζει τα δόντια της που έπεσαν ή έσπασαν, τα πλένει, ελέγχει το σώμα της και ξαναζυγίζεται. Ζυγίζεται για Τρίτη φορά και βουρτσίζει τα μαλλιά της κοιτάζοντας τις τούφες που μένουν στη βούρτσα της.

Βγαίνοντας από το μπάνιο πέφτει πάνω στον σύζυγό της Danny που τη ρωτά τι θα κάνει ενώ εκείνη τον αποχαιρετά με ένα φιλί. Μόλις εκείνος φύγει, η Shanny ορμά στο ψυγείο, παίρνει γλυκά και νερό και τα καταβροχθίζει στο κρεβάτι. Μετά τρώει μια μεγάλη σακούλα τσιπς και στη συνέχεια πηγαίνει στο μπάνιο και κάνει εμετό ό,τι έχει φάει και ξεπλένει το στόμα της.

Επιστρέφει στο κρεβάτι, τρώει ένα σωρό σάντουιτς, πηγαίνει στο μπάνιο, ζυγίζεται και συνεχίζει να τρώει σάντουιτς και τσιπς. Ο κύκλος συνεχίζεται: τρώει, κάνει εμετό, ξεπλένει το στόμα της, ξανατρώει, ξανακάνει εμετό, ξαναξεπλένει το στόμα της και όλα από την αρχή.

Εξήγησε πως το βίντεο ήταν πολύ δύσκολο για εκείνη να το ανεβάσει στο ίντερνετ και πως ο στόχος ήταν «να δείξει πόσο άσχημο μπορεί να είναι και τι μπορεί να συμβεί αν κάποιος κατά λάθος πέσει στην παγίδα των διατροφικών διαταραχών. Πόσο λυπηρή και μοναχική είναι η κατάληξη. «Δεν αξίζει», λέει.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.