Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Κίμωλος, ένα μικρό στολίδι στο Αιγαίο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο.

Εάν κάποιος θέλει να κάνει ένα ταξίδι διαφορετικό στο Αιγαίο και στις Κυκλάδες, τότε πιθανόν η Κίμωλος είναι αυτό που ψάχνει. Το νησί που έδωσε το όνομά του στη γνωστή σε όλους μας κιμωλία είναι έτοιμο κάθε χρόνο να υποδεχτεί επισκέπτες που θέλουν να περάσουν γαλήνιες διακοπές. Γραφικοί κολπίσκοι με λευκούς βράχους σε ένα ηφαιστειογενές νησί με πλούσιους γεωλογικούς «θησαυρούς» οι οποίοι δένουν αρμονικά με ένα κυκλαδίτικο στυλ δημιουργώντας μια πρωτόγνωρη ομορφιά και ένα γραφικό τοπίο.

Το πιο γνωστό σημείο του νησιού με την περισσότερη ζωή είναι το Χωριό ενώ υπάρχουν και άλλοι μικρότεροι οικισμοί με λιγότερους κατοίκους. Στενά σοκάκια, μικρές πλατείες, παραδοσιακά ξωκλήσια και το μεσαιωνικό κάστρο είναι μερικές από τις πινελιές που κάνουν την Κίμωλο ένα μικρό αλλά όμορφο στολίδι στο Αιγαίο ιδιαίτερα για όσους αναζητούν διακοπές με κυκλαδίτικο αέρα αλλά χαλαρούς ρυθμούς.

Αυτή η λευκή πινελιά στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου προσφέρεται για μέρες χαλάρωσης μακριά από τον πολύβουο τουρισμό σε προσεγμένα ωστόσο καταλύματα που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Αυτό που κερδίζει σίγουρα τους επισκέπτες που φτάνουν στο νησί είναι η λευκή άμμος και τα τιρκουάζ νερά που συνθέτουν ένα παραδεισένιο τοπίο. Ήσυχες παραλίες χωρίς φασαρία είναι ο,τι πρέπει για όσους αναζητούν αυτό ακριβώς το είδος διακοπών. Από την άλλη μπορεί ο καθένας να βρει και πιο οργανωμένες παραλίες με ομπρέλες και κάποιο beach bar. Τα κρυστάλλινα νερά εξάλλου σίγουρα ανταμείβουν όποιον επιλέξει την Κίμωλο για να αποδράσει για λίγες ή περισσότερες μέρες. Μπορεί να αποτελεί ένα μικρό νησί αλλά ιδιαίτερα οι φυσιολάτρες θα βρουν μικρά μυστικά που θα λατρέψουν.

Επιπλέον, οι τουρίστες απολαμβάνουν την παρθένα ομορφιά του νησιού μαζί με το ζεστό χαμόγελο των κατοίκων που είναι φιλόξενοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν και να κάνουν να νιώσει άνετα ο κάθε επισκέπτης. Σήμα κατατεθέν βέβαια του νησιού αποτελεί το Σκιάδι, ένα τεράστιο πέτρινο μανιτάρι, ένα μοναδικό μνημείο της φύσης στη μέση ενός γυμνού πλατώματος το οποίο έχει μεταξύ άλλων υπέροχη θέα. Το σίγουρο είναι πως ο καθένας θα βρει μια όμορφη γωνιά στην Κίμωλο για να περάσει μερικές ξέγνοιαστες αλλά αξέχαστες στιγμές...












Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.