Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Οι «στοιχειωμένες» εικόνες από ένα λούνα παρκ του Τσέρνομπιλ σήμερα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι απέμεινε μετά από 30 χρόνια εγκατάλειψης.

Οι εικόνες δείχνουν ένα εγκαταλελειμμένο πάρκο στο Pripyat στην Ουκρανία, όταν η πόλη επλήγη από το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στον κόσμο, αυτό του Τσέρνομπιλ, πριν από 30 χρόνια.

Ο 29χρονος φωτορεπόρτερ και τουριστικός οδηγός Anton Petrus τράβηξε φωτογραφίες από ό,τι έχει απομείνει από το πάρκο ψυχαγωγίας μετά την καταστροφή του Τσερνομπίλ λίγα χιλιόμετρα μακριά, στον πυρηνικό σταθμό το 1986. Το λούνα παρκ επρόκειτο να ανοίξει μόλις μια εβδομάδα μετά την καταστροφή που χτύπησε την περιοχή και έτσι χωρίς να λειτουργήσει ποτέ, έμεινε απλά να καταστρέφεται μετά την εγκατάλειψη της πόλης. Κατασκευάστηκε για να γιορταστεί η Πρωτομαγιά του 1986 και είχε ως σκοπό να διασκεδάσει τους 50.000 ανθρώπους που κάποτε ζούσαν στην πόλη αλλά αυτό δε συνέβη ποτέ. Αυτό που έχει μείνει τώρα είναι τα ερείπια του πάρκου και τα παιχνίδια να σκουριάζουν και καταστρέφονται μέρα με τη μέρα ακόμη περισσότερο.



«Καμιά από τις ρόδες στο πάρκο δεν έχουν κάνει ποτέ βόλτα. Για τα τελευταία 30 χρόνια, το πάρκο μένει απλά να σκουριάζει στη βροχή. Όταν επισκέφθηκα για πρώτη φορά το πάρκο πριν από πέντε χρόνια, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν «αυτό δείχνει ότι ο πλανήτης μας μετά από την ανθρωπότητα εξαφανίζεται. Παντού γύρω έβλεπα κάποια δέντρα και ραγισμένο σκυρόδεμα. Ήταν εντελώς εγκαταλελειμμένο, ήταν ένα πολύ παράξενο θέαμα. Το Pripyat είναι το χειρότερο μέρος που έχω πάει ποτέ αλλά είναι ένα πολύ μοναδικό μέρος για τους φωτογράφους».



Σήμερα, το λούνα παρκ και ιδίως η ρόδα του είναι ένα σύμβολο της καταστροφής του Τσερνομπίλ και δημιουργούν «στοιχειωμένες» εικόνες όπως συνηθίζουν να τις χαρακτηρίζουν. Τα συγκρουόμενα αυτοκίνητα, η κούνια και τα άλλα παιχνίδια αποπνέουν μόνο την εικόνα της εγκατάλειψης και της καταστροφής.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.