Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Οι βραβευμένες φωτογραφίες του διαγωνισμού της Sony το 2016

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες.

Εικόνες του κόσμου μας –από κυνηγούς αετών μέχρι τους πρόσφυγες στις ελληνικές ακτές. Συνολικά 230.103 συμμετοχές από 186 χώρες καταγράφηκαν στον μεγάλο διαγωνισμό φωτογραφίας της Sony για το 2016.

Ακολουθούν ορισμένες από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που διακρίθηκαν…



«Η φωτιά του μίσους», Asgar Khamseh, Ιράν. Ο 34χρονος Mohsen Mortazavi είναι κάτοικος της Τεχεράνης. Την πρώτη ημέρα της δουλειάς του το 2012, ο συνάδελφός του τον «καλωσόρισε» με τρία λίτρα θειικό οξύ και στη συνέχεια τον μαχαίρωσε 16 φορές, παίρνοντας με τον τρόπο αυτό την εκδίκησή του για κάποια τηλεφωνήματα-φάρσες, για τα οποία το θύμα δεν ήταν υπεύθυνο!



«Χαιρετίσματα από τον Άρη», Julien Mauve, Γαλλία. «Πάντα αναρωτιόμουν πώς θα ήταν να ανακαλύψεις έναν ολότελα διαφορετικό κόσμο… και να τον φωτογραφίσεις για πρώτη φορά. Οπότε σκέφτηκα αυτό το πρότζεκτ, που αφορά την εκμετάλλευση του διαστήματος και την ανακάλυψη. Αλλά έχει να κάνει και με τη συμπεριφορά μας απέναντι σε τοπία και το πώς δημιουργούμε εικόνες που θα μοιραστούν την προσωπική μας ιστορία με τον κόσμο», δηλώνει ο Mauve.



«Ο ρινόκερος», Maroesjka Lavigne, Βέλγιο. Η Ναμίμπια είναι ένα από τα πιο αραιοκατοικημένα μέρη του κόσμου, άγονο, αλλά ταυτόχρονα με ένα τοπίο που αλλάζει διαρκώς.



«Θαύμα», Kirstin Schmitt, Γερμανία. Η φωτογράφος χαρακτηρίζει τη σειρά των φωτογραφιών ως ένα «πορτρέτο της κουβανέζικης ιδιοσυγκρασίας και της μελέτης της αναμονής. Της αναμονής για τη σωστή στιγμή, της αναμονής για το αύριο, της αναμονής για την αλλαγή, της αναμονής για κάτι ή κάποιον που θα φέρει τη λύτρωση… ίσως».



«Η κατάρα του άνθρακα», Espen Rasmussen, Νορβηγία. Η 21χρονη Chelse, μαζί με τους φίλους της Eric και Alvin, στο τροχόσπιτο της μητέρας της στη Δυτική Βιρτζίνια, κάνουν χρήση ναρκωτικών λίγο πριν πάνε σε ένα πάρτι. Η χρήση ναρκωτικών στην πολιτεία αυτή των ΗΠΑ έχει αυξηθεί δραματικά, εν μέρει λόγω της κατάρρευσης της βιομηχανίας άνθρακα στην περιοχή.



«Αυτοκρατορία της σκόνης», Amélie Labourdette, Γαλλία. Η «αυτοκρατορία της σκόνης» της Labourdette τραβήχτηκε στη νότια Ιταλία, όπου η οικονομική κρίση είχε ως αποτέλεσμα πολλά κτίρια να μείνουν μισοτελειωμένα.



«TransBrasil», Jetmir Idrizi, Κόσοβο. Ο φωτογράφος από το Κόσοβο πήγε στη Βραζιλία για να για να καταγράψει τις κοινότητες τρανς της χώρας.



«Αναζητώντας το ευρωπαϊκό όνειρο», Angelos Tzortzinis, Ελλάδα. Ένας αφγανός πρόσφυγας κουβαλά το παιδί του καθώς φτάνει σε μια παραλία της Κω, αφού έχει διασχίσει το Αιγαίο, ξεκινώντας από την Τουρκία.



«Μεταναστευτικές ντομάτες», Francesco Amorosino, Ιταλία. «Τόνοι από ντομάτες μεγαλώνουν στη νότια Ιταλία και μαζεύονται από 19.000 εργάτες, που πληρώνοντας ένα ή δύο ευρώ την ώρα για κάθε κουτί που γεμίζουν. Το 2015, καταγράφηκαν 13 θάνατοι την ώρα εργασίας στο χωράφι εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών. Πολλοί από αυτούς είναι μετανάστες», εξηγεί ο φωτογράφος.



«IconicB004», Alberto Alicata, Ιταλία. Η Alicata παρακολουθεί την ιστορία της φωτογραφίας, χρησιμοποιώντας σύμβολα της σύγχρονης δυτικής κουλτούρας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.