Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Χειροπράκτης «θεραπεύει» νεογέννητο από κολικούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το περιστατικό που έχει προκαλέσει σάλο.

Έντονη κριτική τόσο από γονείς όσο και από γιατρούς έχει δεχτεί ένας αυστραλός χειροπράκτης, ο οποίος ανέβασε στο διαδίκτυο ένα βίντεο με τη δική του «θεραπεία» για κολικούς που εφαρμόζει σε ένα μωρό μόλις τεσσάρων ημερών.

Ο συγκεκριμένος χειροπράκτης, ανεβάζει κατά καιρούς στο κανάλι του στο Youtube διάφορα βίντεο όπου θεραπεύει διάφορες παθήσεις, ωστόσο αυτή η συγκεκριμένη με το νεογέννητο μωράκι έχει προκαλέσει σάλο.

Στο βίντεο, ο χειροπράκτης φαίνεται να κρατά το κορμάκι του μωρού πάνω στα πόδια του , εξηγώντας παράλληλα στους γονείς του τι πρόκειται να κάνει. Σε κάποιο σημείο, τεντώνοντας την πλάτη του μωρού και πιέζοντάς την, ακούγεται ένα κρακ, ενώ στη συνέχεια το μωρό βάζει τα κλάματα.



Ο χειροπράκτης στη συνέχεια χαϊδεύει το μωρό στην πλάτη για να το ηρεμήσει.

«Όταν επιστρέφουν οι γονείς με τα μωρά τους, πάντα μου λένε ότι το παιδί τους είναι πολύ πιο ήσυχο, ότι κοιμάται πολύ καλύτερα και ότι η όρεξή του είναι πιο σταθερή» λέει ο άνδρας στο βίντεο που δημοσιεύει η Daily Mail.



Ωστόσο, πολλοί είναι οι γιατροί που διαφωνούν με την προσέγγιση του χειροπράκτη. Ο Dr Frank Jones, πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Royal Australian College είπε στην Daily Mail ότι αυτό που έκανε ο χειροπράκτης του φάνηκε βάναυσο. «Για ποιο λόγο να κάνει κάτι τέτοιο; Όχι μόνο δεν πρέπει να διαφημίζει αυτές τις πρακτικές αλλά δεν πρέπει καν να τις εφαρμόζει», τόνισε στη βρετανική εφημερίδα ο ιατρός, ο οποίος επισημαίνει ότι δεν έχει αποδειχθεί ποτέ ότι η χειραγώγηση της σπονδυλικής στήλης μπορεί να θεραπεύσει τους κολικούς ή το άσθμα.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.