Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Νέα 24ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΟΕΣΥ για τη Μ. Τρίτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η κινητοποίηση θα μετατραπεί αυτόματα σε διαρκείας μόλις κατατεθεί στη Bουλή το ασφαλιστικό.

Στην κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ αποφάσισε πριν από λίγη ώρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, για την Μεγάλη Τρίτη!

Η απεργία θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί εκείνης της ημέρας και θα ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της επόμενης.

Όπως έγινε γνωστό, ωστόσο, η κινητοποίηση θα μετατραπεί αυτόματα σε διαρκείας μόλις κατατεθεί στη βουλή το ασφαλιστικό. Αυτό σημαίνει πως αν για παράδειγμα, η κυβέρνηση «στείλει» στο κοινοβούλιο το νομοσχέδιο σήμερα ή αύριο τότε αυτόματα η απεργία μετατρέπεται σε διαρκείας μέχρι την ημέρα της ψήφισης στην ολομέλεια.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των αντιδράσεων των δημοσιογράφων η ΠΟΕΣΥ σχεδιάζει να επιβάλει «εμπάργκο» στη δημοσιοποίηση δηλώσεων του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου και του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου. Επίσης, η ΠΟΕΣΥ αξιώνει τη συμμετοχή στελεχών της σε όλες τις τηλεοπτικές συζητήσεις για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η ΠΟΕΣΥ ζητά τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης και τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.