Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Τα πιο περίεργα μέρη που βρέθηκαν κρυμμένοι μετανάστες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τις φωτογραφίες.

Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει η φαντασία... Όταν η αντοχή εξαντλείται τροφοδοτεί με δύναμη η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο... Και κάπως έτσι ξεκινά ένα περίεργο ταξίδι για χιλιάδες μετανάστες. Μοναδικός σκοπός μια καλύτερη ζωή σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη.

Τίποτα δεν θα τους εμποδίσει να το κάνουν πράξη, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα αναγκαστούν να ταξιδέψουν ώρες ολόκληρες κρυμμένοι στο ταμπλό ενός αυτοκινήτου, στο πίσω μέρος των καθισμάτων που ξήλωσαν για να κρυφτούν ακόμη και στην μηχανή ενός αυτοκινήτου που αποτελεί κίνδυνο για την ζωή τους.

Με το βλέμμα καρφωμένο στο μέλλον θα επιβιβαστούν σε οποιοδήποτε όχημα βρεθεί στο δρόμο τους. Μόνο που δεν θα ταξιδέψουν ως επιβάτες αλλά ως λαθρεπιβάτες. Αυτό πρακτικά για εκείνους σημαίνει πως θα αξιοποιήσουν οποιοδήποτε χώρο του αυτοκινήτου μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως κρυψώνα. Κατά καιρούς οι άνδρες της αστυνομίας μένουν άφωνοι όταν αντικρίζουν εικόνες σαν αυτές.

Στην προκειμένη περίπτωση η συγκεκριμένη γυναίκα θεώρησε πως το ταμπλό του αυτοκινήτου θα αποτελούσε το διαβατήριο για να φθάσει σε έναν ασφαλή προορισμό. Δεν δίστασε να στριμωχθεί εκεί μέσα όσο επίπονη κι αν ήταν η διαδικασία. Οι αστυνομικοί που την εντόπισαν χρειάσθηκε να ξηλώσουν το ταμπλό για να την απεγκλωβίσουν.





Ένα ακόμη περίεργο μέρος όπου εντοπίστηκαν παράνομοι μετανάστες είναι τα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου όπου τα είχαν κατεβάσει προκειμένου να κρυφτούν στον χώρο που οδηγεί στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου. Στριμωγμένοι περίμεναν με αγωνία να φθάσουν στον προορισμό τους. Απογοητεύτηκαν όμως όταν εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς.





Μπορεί οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στη μηχανή ενός αυτοκινήτου να είναι επικίνδυνες και να προκαλέσουν ακόμη και θάνατο, για τους συγκεκριμένους μετανάστες όμως φαίνεται πως δεν υπήρχε άλλη διέξοδος. Η απελπισία τους οδήγησε να διπλωθούν και να στριμωχθούν στην άκρη της μηχανής έστω κι αν αυτό τους στοιχίσει την ίδια τους την ζωή. Και η κόλαση για τους ανθρώπους που προσπαθούν με κάθε τρόπο να περάσουν τα σύνορα δεν έχει τέλος.





Θα μπορούσε να είναι σκηνή από ταινία δράσης κι όμως είναι μετανάστες οι οποίοι δέθηκαν στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου και μάλιστα δίπλα στην εξάτμιση.



Λιγότερο επώδυνο για κάποιους άλλους ήταν να βγάλουν την μηχανή του πλυντηρίου και να κρυφτούν στο εσωτερικό του. Κι αν αναρωτιέται κανείς πως ένας άνθρωπος μπορεί να χωρέσει σε μια βαλίτσα δεν έχει παρά να κοιτάξει την παρακάτω φωτογραφία.



Στην προκειμένη περίπτωση αναρωτιέται κανείς πως χώρεσε ένας άνθρωπος σε μια βαλίτσα, για τον συγκεκριμένο μετανάστη όμως φαίνεται πως ήταν ο μόνος τρόπος για να ταξιδέψει για μια καλύτερη ζωή...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.