Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Με καύση 105 τόνων ελεφαντόδοντου «ξορκίζει» τη λαθροθηρία η Κένυα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περίπου 30.000 ελέφαντες σκοτώνονται ετησίως για τους χαυλιόδοντές.

Τη μεγαλύτερη ποσότητα ελεφαντόδοντου που έχει ποτέ καεί σε μία επιχείρηση- 105 τόνους- θα κάψει σήμερα η Κένυα, σε μια κίνηση συμβολικής σημασίας για τον αγώνα κατά της λαθροθηρίας ελεφάντων για τους χαυλιόδοντές τους.

Με καύση 105 τόνων ελεφαντόδοντου «ξορκίζει» τη λαθροθηρία η Κένυα

Ο πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα θα ανάψει την πυρά σε πυραμίδα ύψους άνω των τριών μέτρων που έχει σχηματιστεί από χαυλιόδοντες, ενώπιον τηλεοπτικών συνεργείων από όλον τον κόσμο.

Φωτιά θα ανάψουν σε άλλες δέκα πυραμίδες που έχουν σχηματιστεί από ελεφαντόδοντο και μια στοίβα από κέρατα ρινόκερου εξέχουσες φυσιογνωμίες που έχουν προσκληθεί.

Με την ολοκλήρωση της τελετής, στην οποία θα παρευρεθούν κυρίως οι πρόεδροι της Ουγκάντας και της Γκαμπόν, περίπου το 5% των παγκόσμιων αποθεμάτων σε ελεφαντόδοντο θα έχει καταστραφεί.

«Αν χάσουμε τους ελέφαντές μας θα χάσουμε ένα σημαντικό μέρος της κληρονομιάς που μας δόθηκε», δήλωσε ο πρόεδρος της Κένυας σε διεθνή σύνοδο κορυφής που έγινε για την καταπολέμηση της λαθροθηρίας των ελεφάντων στο Νανιούκι, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Ο Κενυάτα απηύθυνε έκκληση για την απόλυτη απαγόρευση του εμπορίου ελεφαντόδοντου προκειμένου να εμποδιστεί η εξαφάνιση αυτού του είδους που ζει στην άγρια φύση, την ώρα που βρίσκεται σε κίνδυνο η επιβίωση 450.000 με 500.000 ελεφάντων στην Αφρική.

Περίπου 30.000 ελέφαντες σκοτώνονται ετησίως για τους χαυλιόδοντές τους από λαθροθήρες, οι οποίοι είναι όλο και πιο καλά εξοπλισμένοι. Οι συνέπειες είναι δραματικές: αν προστεθούν στους θανάτους ελεφάντων από φυσικά αίτια αυτοί που προκαλούνται από τη λαθροθηρία ξεπερνάται το ποσοστό της αναπαραγωγής του είδους.

Με την καύση του ελεφαντόδοντου στο Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι, η Κένυα θέλει να περάσει ένα «ισχυρό» μήνυμα: το ελεφαντόδοντο δεν έχει καμία αξία αν δεν ανήκει σε έναν ζωντανό ελέφαντα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.