Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Μια 31χρονη περιγράφει πώς ξεπέρασε τη βουλιμία και έγινε bodybuilder

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε φωτογραφίες και την ιστορία της.

Η Melissa Sarah Wee, μία bodybuilder από τη Σιγκαπούρη η οποία πλέον ζει στο Λος Άντζελες, γνωστή και στο Instagram με τους χιλιάδες followers της, μιλά για την ιστορία της και πώς έφτασε να ασχοληθεί με το bodybuilding και να αποκτήσει αυτό το σώμα.

Ως έφηβη, είχε μεγάλα προβλήματα με την αυτοεκτίμησή της καθώς, όπως αναφέρει, τα παιδιά την κορόιδευαν για το σώμα της επειδή είχε παραπάνω κιλά. Αποκαλύπτει ότι δεχόταν ανελέητα πειράγματα κάτι που την έκανε αργότερα να προσπαθήσει να αλλάξει.

Πλέον η ίδια έχει γίνει μια bodybuilder που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, παίρνοντας μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς. «Ένιωθα ανασφάλεια και το αίσθημα ότι είμαι ανάξια ως έφηβη», δήλωσε η ίδια στο BodyBuilding.com και πρόσθεσε: «ένιωθα έντονο στρες και το περιβάλλον μου ήταν πολύ ανταγωνιστικό. Ήταν αμαρτία να είσαι υπέρβαρη στο σχολείο μου». Η ίδια παραδέχεται ότι εισέπραττε το χλευασμό από τα παιδιά, και τα παραπάνω κιλά της, την έκαναν να αισθάνεται άσχημα σε ένα σχολείο της Ασίας που τα περισσότερα κορίτσια ήταν μικροκαμωμένα. «Ήταν ένας συναισθηματικός βασανισμός και η αυτοεκτίμησή μου κατέρρευσε», λέει χαρακτηριστικά.

Όλη αυτή η πίεση την οδήγησε κάποια στιγμή σε πολύ σοβαρά προβλήματα βουλιμίας που δεν μπορούσε να ξεπεράσει χωρίς τη βοήθεια ειδικών. Έχασε αρκετά κιλά, αλλά άρχισε να νιώθει αηδία για το σώμα της και τον εαυτό της. Όταν έφτασε τα 44 κιλά αναγκάστηκε να μπει στο νοσοκομείο για περίθαλψη λόγω της μεγάλης απώλειας βάρους. Αφού άρχισε να αναρρώνει, αποφάσισε να γίνει, όχι μόνο πιο υγιής, αλλά και πιο ισχυρή, όπως λέει η ίδια. Άρχισε να γυμνάζεται, αν και με δυσκολία στην αρχή, αλλά όσο περνούσε ο καιρός, τόσο περισσότερο το απολάμβανε. «Ξεκίνησα να αναπνέω καλύτερα και ένιωθα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση», αναφέρει χαρακτηριστικά. Η καθημερινή άσκηση έγινε για εκείνη μία συνήθεια κι όχι ένα καταναγκαστικό έργο. Άρχισε να επικεντρώνεται περισσότερο στη διατροφή της και να ενδιαφέρεται για το bodybuilding.

Η ενασχόλησή της, στη συνέχεια, με το bodybuinding έγινε εντατική και το 2010 πήρε μέρος στον πρώτο διαγωνισμό του είδους. Η ίδια βέβαια προειδοποιεί τους οπαδούς της που την ακολουθούν στο Instagram ότι το bodybuilding δεν είναι για όλους και θέλει σκληρή δουλειά η οποία πολλές φορές είναι και αρκετά δαπανηρή ειδικά όταν συμμετέχεις και σε επιδείξεις. «Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και απαιτούνται πολλές θυσίες», προσθέτει. Αυτό που θέλει είναι να μεταδώσει το μήνυμα ότι ο καθένας πρέπει να αισθάνεται αυτοπεποίθηση για το σώμα του και να το αγαπάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.