Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Το gadget που μετατρέπει το κινητό… σε μικροσκόπιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε πώς λειτουργεί.

Από μια απλή συσκευή για κλήσεις και μηνύματα, το κινητό έχοντας τα απαραίτητα αξεσουάρ μπορεί να μετατραπεί πλέον... σε πολυεργαλείο!

Τώρα, μια startup εταιρεία, σκοπεύει να ταράξει τα νερά με ένα gadget το οποίο υπόσχεται να μετατρέψει το smartphone... σε μικροσκόπιο! Το Nurugo Micro είναι στην πραγματικότητα ένα μικρό εξάρτημα που συνδέεται με το smartphone και το μετατρέπει σε εργαλείο. Εκτός λοιπόν από τις φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης που μπορείτε να τραβήξετε με την κάμερα του κινητού τηλεφώνου σας, με την ίδια συσκευή μπορείτε να δείτε διάφορα άλλα μικροσκοπικά αντικείμενα και οργανισμούς που το γυμνό μάτι δεν αντιλαμβάνεται. Με αυτό τον τρόπο το smartphone σας μετατρέπεται κυριολεκτικά σε ένα μικροσκόπιο ανά πάσα στιγμή.



Εκτός από το πλεονέκτημα ότι έχει πολύ μικρό μέγεθος και βάρος, πράγμα το οποίο το κάνει εύχρηστο για να μεταφέρεται παντού, το συγκεκριμένο εξάρτημα δεν καταναλώνει την ενέργεια της μπαταρίας. Προκειμένου να ενισχυθεί η οπτική του ακρίβεια, το Nurugo Micro χρησιμοποιεί τον δικό του φακό σε συνδυασμό με το φλας της κάμερας του κινητού για να έχει αποτέλεσμα ανάλογο ενός πραγματικού μικροσκοπίου. Όσο για το τι μπορεί να κάνει κάποιος με αυτό, εξαρτάται από την τάση του για έρευνα και «επιστημονικές ανακαλύψεις».

Το Micro Nurugo ξεκίνησε ως προϊόν χρηματοδοτούμενο από την πλατφόρμα Kickstarter και ήδη έχει συγκεντρώσει πάνω από 160.000 δολάρια έχοντας ως αρχικό στόχο τα 60.000 δολάρια, ενώ η εκστρατεία έχει ακόμα 10 ημέρες για να λήξει. Σχεδιασμένο για να λειτουργεί τόσο σε iPhone συσκευές, όσο και σε smartphones της σειράς Samsung Galaxy (συμπεριλαμβανομένου του νέου S7 και του S7 Edge), η startup επιχείρηση σχεδιάζει να πουλάει το νέο gadget έναντι 39 δολαρίων, ενώ σύμφωνα με τα πλάνα της, οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να το παραλάβουν το Μάιο.

Δείτε στο βίντεο παρουσίασης πώς λειτουργεί το εξάρτημα σε συσκευή Samsung Galaxy και πώς φαίνεται το αποτέλεσμα στην οθόνη του κινητού...






Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.