Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Επίμονη φοιτήτρια ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στα 91 της χρόνια!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η συγγραφή της διατριβής της κράτησε τρεις δεκαετίες.

Η 91χρονη Colette Bourlier είναι μία από τις γηραιότερες γυναίκες στη Γαλλία που ολοκλήρωσε το διδακτορικό της, την έρευνα που είχε αρχίσει πριν από τρεις δεκαετίες.

Η ηλικιωμένη γυναίκα πήρε τον τίτλο με διάκριση μετά την παρουσίαση της διδακτορικής διατριβής της χθες μπροστά στην επιτροπή του Πανεπιστημίου Franche-Comte στη Besancon της ανατολικής Γαλλίας.

«Μου πήρε χρόνιο να συγγράψω την εργασία μου επειδή έκανα διαλείμματα», εξήγησε η κα Bourlier, δικαιολογώντας την πολύ μεγάλη διάρκεια του εγχειρήματός της.

Η διατριβή της είχε τίτλο «Μετανάστες εργάτες στη Besancon στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα» και είχε αφετηρία τη δική της εμπειρία ως δασκάλα σε προγράμματα διδασκαλίας μεταναστών στην πόλη.

Η γυναίκα εκδήλωσε ενδιαφέρον για το διδακτορικό μετά τη συνταξιοδότησή της το 1983. Κανονικά για τη συγγραφή διδακτορικής διατριβής δίνεται προθεσμία τριών ετών στη Γαλλία, αλλά η κα Bourlier ήταν μια «εξαιρετικά ασυνήθιστη» φοιτήτρια, όπως δήλωσε ο επιβλέπων καθηγητής της Serge Ormaux.

«Πιθανότατα είναι ο μόνος άνθρωπος που ήξερε όλες τις πτυχές του θέματος με τόση λεπτομέρεια και είχε την ικανότητα να συνδέσει και να συνθέσει όλα τα στοιχεία . Στήριξε την έρευνά της με στατιστικές αναλύσεις», πρόσθεσε.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.