Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

6 εβδομάδες ή 6 μήνες; Όλη η αλήθεια για το σεξ μετά τον τοκετό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια νέα έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας έδειξε ότι ο χρόνος που χρειάζονται οι μαμάδες για να κάνουν σεξ μετά τον τοκετό ποικίλλει σημαντικά, με κάποια ζευγάρια να περιμένουν περισσότερο από έξι μήνες.

Είναι λογικό βέβαια το σεξ εκείνη την περίοδο να βρίσκεται στο τέλος της λίστας με τις προτεραιότητες αφού για τις μαμάδες το πρώτο μέλημα είναι οι πάνες, τα μπιμπερό και ο θηλασμός.

Όμως μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη βρετανική συμβουλευτική υπηρεσία κύησης, διαπιστώθηκε ότι το 23% των μαμάδων αρχίζουν να έχουν σεξουαλικές επαφές έξι εβδομάδες μετά την άφιξη του μωρού – μετά το check up από τον γυναικολόγο.

Στην έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1350 γυναίκες, διαπιστώθηκε επίσης ότι το 10% των μητέρων περιμένουν περισσότερο από έξι μήνες για να έρθουν σε επαφή με τον σύντροφό τους και σε αυτή την καθυστέρηση συμβάλουν διάφοροι παράγοντες όπως είναι ο πόνος, η εξάντληση και η αμηχανία με το σώμα τους.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η έρευνα συνέκρινε τα αποτελέσματα με τα δεδομένα στην δεκαετία του 1970, τα οποία έδειξαν ότι οι γυναίκες εκείνης της εποχής έκαναν σεξ νωρίτερα απ’ ότι οι σημερινές μητέρες – συνήθως μεταξύ της δεύτερης και της τέταρτης εβδομάδας μετά τη γέννηση.

Φυσικά δεν υπάρχει ιδανική στιγμή για να ξεκινήσει μια γυναίκα να κάνει και πάλι σεξ.

Κάθε γυναίκα ξεχωριστά αποφασίζει μόνη της πότε θα έρθει σε σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό της και αυτό έχει φυσικά να κάνει με την σωματική και ψυχολογική της κατάσταση. Είναι επίσης σημαντικό να ακολουθούν και κάποιο μέτρο αντισύλληψης αν δεν θέλουν να μείνουν σύντομα και πάλι έγκυες.

Βλέπουμε συχνά γυναίκες να έρχονται αντιμέτωπες με απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη την περίοδο μετά τον τοκετό, μερικές φορές λόγω συγκεχυμένων πληροφοριών σχετικά με τον θηλασμό και την αντισύλληψη. Αναφερόμαστε στον μύθο που υποστηρίζει ότι ο θηλασμός λειτουργεί ως αποτελεσματικός τρόπος αντισύλληψης. Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Σε κάθε περίπτωση η επιλογή είναι δική σας. Με αφορμή όμως την έρευνα, εσείς πόσο καιρό περιμένατε για να ξανακάνετε σεξ μετά τον τοκετό. Πείτε μας με ένα σχόλιο παρακάτω.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.