Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Το σπίτι που «θάφτηκε» μέσα σε βράχο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρωτότυπο και καινοτόμο design μέσα στην πέτρα - Δείτε τις φωτογραφίες.

Με εκπληκτική θέα στη θάλασσα Alboran, στον ισπανικό νότο, το εικονιζόμενο σπίτι, η Casa Del Acantilado είναι κατασκευασμένο στην άκρη του βράχου στην περιοχή Salobrena.

Με την καμπυλώδη στέγη του, τα μεγάλα παράθυρα και την εξωτερική πισίνα, το ασυνήθιστο σπίτι αποτελεί από μόνο του εντυπωσιακό θέαμα.

Τον σχεδιασμό υπογράφουν οι Pablo Gil και Jaime Bartolome, διευθυντές και ιδιοκτήτες του γραφείου GilBartolome Architects.

Ο Jaime εξήγησε πως το design έχει στόχο να αναδείξει ιδέες όπως την ευχάριστη καθημερινότητα, την καινοτομικές κατασκευαστικές τεχνικές που κάνουν εφικτή την ολοκλήρωσή της, τη χρήση του βράχου ως περιβαλλοντικής στρατηγικής.

Η δημιουργική διαδικασία πίσω από το σχεδιασμό αυτό ήταν πολύ περίπλοκη, συμπλήρωσε ο Jaime, καθώς ένα ζευγάρι είχε προτείνει το σπίτι να κατασκευαστεί με κλίση 42 μοιρών.

Αποφασίστηκε το σπίτι να «θαφτεί» μέσα σε μια απότομη πλαγιά και «μοιράστηκε» σε δύο ορόφους με ανοιχτό σαλόνι.

Στο εσωτερικό το «House on the Cliff» χωράει έως 70 άτομα.

«Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είναι πολύ χαρούμενος και απολαμβάνει με την οικογένειά του τη ζωή εκεί», σημείωσε ο Jaime στη Daily Mail, «το σπίτι έχει τραβήξει την προσοχή αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών αλλά και πολλών άλλων ανθρώπων».














Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.