Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Εικόνες από προάστια της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εντυπωσιακές εναέριες φωτογραφίες από την Κίνα.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα στον κόσμο με πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Βλέποντας ωστόσο κάποιος αυτές τις φωτογραφίες από ψηλά, δεν μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι είναι εικόνες από εκεί. Και όμως, στην πραγματικότητα δείχνουν τα προάστια της Γουχάν, μιας πόλης στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, την Κίνα. Το Γουχάν είναι το πολιτικό, οικονομικό, οικονομικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και συγκοινωνιακό κέντρο της κεντρικής Κίνας. Επιπλέον έχει τους περισσότερους κατοίκους από οποιαδήποτε από τις άλλες κεντρικές πόλεις της χώρας. Σχεδόν δέκα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν την κατοικία τους σε αυτήν την πόλη με περίπου έξι εκατομμύρια κατοίκους στην αστική περιοχή.

Είναι αδελφοποιημένη με το Μάντσεστερ, αλλά οι μπλε, οι κόκκινες και οι μωβ στέγες των σπιτιών της πόλης Γουχάν δεν θυμίζουν τις περιοχές της βιομηχανικής πόλης της βόρειας Αγγλίας. Εξάλλου, τα χρώματα στις στέγες αντικατοπτρίζουν την κινεζική κουλτούρα. Το κόκκινο, για παράδειγμα, συμβολίζει την καλή τύχη και την ευτυχία. Οι εικόνες από ψηλά δίνουν την αίσθηση της αρμονίας με τους δρόμους και τα σπίτια να βρίσκονται σε μια όμορφη διάταξη.

Η πόλη έχει πολλές λίμνες και ποτάμια που την διαρρέουν, τα οποία ωστόσο τα τελευταία χρόνια μαστίζονται από σοβαρή ρύπανση. Το Γουχάν καλύπτει μια έκταση 8.494 τετραγωνικών χιλιόμετρων και όπως φαίνεται η εικόνα είναι πολύ διαφορετική στα προάστια της πόλης. Όλα τα σπίτια έχουν παρόμοιο σχέδιο και φαίνεται ότι είναι σχετικά σύγχρονα. Χιλιάδες μπλε και κόκκινες στέγες των σπιτιών περιβάλλουν τα προάστια της πόλης και η απεραντοσύνη του χώρου που καταλαμβάνουν μπορεί να είναι ορατή πραγματικά μόνο από τον αέρα όπως στις εικόνες που βλέπετε...
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.