Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Όλα έτοιμα για το καρναβάλι στο Ρέθυμνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πάνω από 17.000 καρναβαλιστές και 100.000 επισκέπτες.

Τη ερχόμενη Κυριακή θα παρελάσουν στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, ημέρα αποκορύφωσης της καρναβαλικής περιόδου, 17.0000 καρναβαλιστές μπροστά σε περίπου 100.000 επισκέπτες.

Δεκάδες φορείς βρέθηκαν σήμερα στο δημαρχείο Ρεθύμνου για να συντονίσουν τις ενέργειές τους, λίγα 24ωρα πριν την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Ρέθυμνο. «‘Όλες οι διαδικασίες κυλούν ομαλά, με έμφαση πάντα στην ασφάλεια των χιλιάδων συμμετεχόντων και επισκεπτών του τελευταίου τριημέρου - και όχι μόνο - της αποκριάς», σύμφωνα με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής, Στέλιο Σαμψών, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ., Κώστα Ηλιάκη, «το καρναβάλι είναι σημαντικός για το Ρέθυμνο και την Κρήτη θεσμός, που απολαμβάνει της προσοχής που του αρμόζει από τις υπηρεσίες του δήμου».

Σημαντικές είναι οι παρεμβάσεις και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από πλευράς της τροχαίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως, μόλις κορεστούν οι χώροι στάθμευσης της πόλης, τα αυτοκίνητα θα σταθμεύουν εκτός πόλεως, και οι επισκέπτες θα φθάνουν και θα αναχωρούν από την πόλη του Ρεθύμνου με λεωφορεία, ανά 10 ίσως και ακόμη λιγότερα λεπτά. Την ίδια ώρα, μέγας χορηγός μπύρας σε συνεργασία με το δήμο, θα διανείμουν δωρεάν 1500 αλκοτέστ μιας χρήσης, στους οδηγούς που θα εισέρχονται στο Ρέθυμνο το Σαββατοκύριακο 12-13 Μαρτίου. Αυτό αποτελεί ένα τμήμα από τη συνεχή και αυξανόμενη δράση των φορέων, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Καρναβαλιού, για τη συνετή κατανάλωση αλκοόλ και την αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους.

Οι Δότες Ζωής συνεχίζουν την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού στην εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας. Μπορείτε να δώσετε δείγμα σιέλου στα κιόσκια που θα βρίσκονται οι εθελοντές:

11/03/2016 στα πλαίσια των Κρητικών Παραδοσιακών Καντάδων στις 19:30 στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη

12/03/2016 στα πλαίσια της Νυχτερινής Παρέλασης στις 21:30 στην Πλατεία Μικρασιατών

Οι Ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2016 Ζω, Δρω, Δημιουργώ, ανέρχονται σε 43 και τα άρματα σε 32 με τα μέλη των ομάδων, έτοιμα να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Οι πληρότητες έχουν φτάσει ήδη στο 100% σε αρκετά από τα 22 ξενοδοχεία που θα δεχθούν τους επισκέπτες, ενώ μαζί με όλα τα τουριστικά καταλύματα, οι διαθέσιμες κλίνες αριθμούν μερικές χιλιάδες.

Από πλευράς Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λιμεναρχείου Ρεθύμνης, Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης, Τροχαίας Ρεθύμνης, Αστυνομικής Διεύθυνσης, Γενικού Νοσοκομείου, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Υπηρεσία Καθαριότητας & Καθημερινότητας του Δήμου, του ΚΤΕΛ του ΕΚΑΒ, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, και πολλούς άλλους φορείς και υπηρεσίες, όπως τονίστηκε, η συνεργασία και φέτος ήταν απόλυτη και αποτελεσματική. Αποτέλεσμα είναι, το Καρναβάλι του Ρεθύμνου να έχει ξεπεράσει ως φήμη τα σύνορα της χώρας, σε συνδυασμό με όλες τις δράσεις από πλευράς του τμήματος τουρισμού και προβολής του δήμου που έφτασε μέχρι και τη Βενετία και τη Φλωρεντία, για να αναδείξει τον θεσμό και τον παλμό της καρναβαλικής περιόδου και όλων όσων διαδραματίζονται στο Ρέθυμνο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.