Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Στήριξη σε 1.800 ανασφάλιστους καρκινοπαθείς από το «Νοιάζομαι»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης βοηθάει στην πραγματοποίηση εξετάσεων και επεμβάσεων.

Περισσότεροι από 1.800 ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς στηρίχτηκαν από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Νοιάζομαι» που ιδρύθηκε στο νοσοκομείο «Θεαγένειο» της Θεσσαλονίκης με σκοπό να παρέχει ιατροφαρμακευτική φροντίδα και κάλυψη στους ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους ογκολογικούς ασθενείς.

Τα στοιχεία παρουσίασε η τέως διοικήτρια του νοσοκομείου Λιάνα Κουρτέλη - Ξουρή, που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ίδρυση του «Νοιάζομαι», στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας και με τίτλο «Η ζωή είναι γυναίκα».

Συγκεκριμένα πρόκειται για 1.811 ασθενείς που ζήτησαν να ενταχθούν στο «Νοιάζομαι» μέσα στη διετία 2014 - 2015, υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, κάποιοι έκαναν χειρουργικές επεμβάσεις, άλλοι νοσηλεύτηκαν και κάποιοι πέρασαν σε χημειοθεραπείες.

«Οι ασφαλισμένοι μετατράπηκαν σε ανασφάλιστους λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και της ανεργίας με αποτέλεσμα να είναι ανεπιθύμητοι από το ΕΣΥ» εξήγησε στην ομιλία της η κ. Κουρτέλη - Ξουρή για την πρωτοβουλία της να ιδρυθεί το συγκεκριμένο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και πρόσθεσε: «Νοιαστήκαμε και νοιαζόμαστε, ώστε να νιώσουν όλοι οι ανασφάλιστοι ογκολογικοί ασθενείς ότι δεν είναι μόνοι, δεν είναι απροστάτευτοι, δεν είναι τυχαίοι».

Στην ίδια εκδήλωση, για τον ρόλο της γυναίκας στην αυτοδιοίκηση μίλησε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, Ανατολή Κωνσταντινίδου, υπογραμμίζοντας: «Η σημερινή γυναίκα είναι πραγματικά ελεύθερη κι έχει κάθε δικαίωμα να συμμετέχει ενεργά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι γυναίκες μπορούν να συμβάλουν στην επίλυση προβλημάτων, στη διαμόρφωση πολιτικής και στη λήψη αποφάσεων».

Από την πλευρά της, η δικηγόρος, μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, Ιφιγένεια Παραστατίδου, η οποία ανέπτυξε πτυχές του θέματος «γυναίκα και οικονομική κρίση», εστίασε στην ανεργία. «Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών στον χώρο των ανέργων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και σιτίζεται από τα συσσίτια που οργανώνουν οι τοπικοί φορείς των δήμων, η εκκλησία και οι εθελοντικές οργανώσεις» είπε.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκαν γυναίκες που διαπρέπουν στους χώρους όπου δραστηριοποιούνται, όπως επίσης εκπρόσωποι των Συλλόγων Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Αλμα Ζωής» του νομού Θεσσαλονίκης και «Λάμψη», αλλά και η παγκόσμια πρωταθλήτρια τεχνικής κολύμβησης, Αλεξάνδρα Νησιώτη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.