Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Φωτογραφήθηκε σαν καρκινοπαθής για να τραβήξει την προσοχή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υποδυόταν άλλους ασθενείς και ζητούσε βοήθεια στο Facebook.

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες που δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail δείχνουν την 37χρονη Cassandra Grant μέσα σε ένα νοσοκομείο συνδεδεμένη με μηχανήματα, καθώς ισχυριζόταν ότι είχε καρκίνο.

Η 37χρονη, όμως, είχε στήσει ολόκληρο σχέδιο προσποιούμενη την πραγματικά ασθενή και φίλη της, Clare Arrowsmith, ώστε να λαμβάνει φροντίδα στο σπίτι και στο νοσοκομείο πριν το προσωπικό αντιληφθεί ότι επρόκειτο για απάτη. Η Grant ήταν μια απόλυτα υγιής γυναίκα η οποία όμως χρησιμοποιούσε τα στοιχεία άλλων άρρωστων γυναικών ώστε να λάβει ιατρική φροντίδα και να τραβήξει την προσοχή. Οι φωτογραφίες στο νοσοκομείο του Μπρίστολ όπου κατάφερε να μπει έστω και για λίγο, δείχνουν την απελπιστική της ανάγκη για προσοχή, καθώς αργότερα τις ανέβαζε στο Facebook ισχυριζόμενη ότι πάσχει από τη σοβαρή ασθένεια.


Η Cassandra Grant ποζάρει ως Clare Arrowsmith

Η Grant είχε καταφέρει λοιπόν να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία ασθένειας της Arrowsmith η οποία ήταν μια ετοιμοθάνατη φίλη της ώστε να λάβει θεραπεία στο σπίτι, ενώ αργότερα, το Μάρτιο του 2014, πήγε και στο νοσοκομείο. Είχε μάλιστα παρουσιαστεί κι ως γιατρός για να έχει πρόσβαση στο φάκελο της Arrowsmith, αλλά το προσωπικό κατάλαβε την απάτη που επιχείρησε.

Μάλιστα αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η γυναίκα πήγαινε στο δικαστήριο με την ίδια κατηγορία καθώς στο παρελθόν είχε προσποιηθεί ξανά ότι είναι καρκινοπαθής προκειμένου να νοσηλευθεί και να τραβήξει την προσοχή. Το 2014 είχε κλέψει τις ταυτότητες ασθενών, είχε αλλάξει τα ραντεβού τους και έκανε θεραπείες αξίας 11.500 λιρών, πράγμα που φυσικά δεν χρειαζόταν, σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα.

Η γυναίκα που πάσχει από το Σύνδρομο Μινχάουζεν (ονομάζεται και διαταραχή προσποίησης) παραδέχτηκε τις τρεις κατηγορίες για απάτη, την περασμένη Δευτέρα. Το δικαστήριο αποφάσισε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή για 2 χρόνια. Οι δικαστές ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Το ιατρικό προσωπικό κάνει μια δύσκολη δουλειά και το κάνει με επιδεξιότητα και φροντίδα, και αυτή η φροντίδα που έδωσαν σε εσάς, δόθηκε δωρεάν, αλλά τελικά ήταν αποτέλεσμα μιας εξαπάτησης».

Σύμφωνα με μάρτυρες, την ίδια περίοδο είχε εμφανιστεί και σε άλλο νοσοκομείο προσποιούμενη μιαν άλλη ασθενή, ονόματι Huleya Aleve, αλλά είχε κινήσει υποψίες και δεν της δόθηκε περίθαλψη. Πέντε μήνες αργότερα η Grant είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες στο Facebook όπου έγραφε ότι είχε καρκίνο τελικού σταδίου και ότι συγκέντρωνε χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Φυσικά η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο κάτι βέβαια που την είχε ικανοποιήσει βαθιά μιας και ο βασικός στόχος της ήταν αυτός: να τραβήξει δηλαδή την προσοχή.



Η ίδια πλέον καλείται να πληρώσει αποζημιώσεις, ενώ όπως αποδείχτηκε είχε προσποιηθεί παλιότερα ότι ήταν και ασθενής με κυστική ίνωση για τους ίδιους λόγους και για να λάβει θεραπεία από νοσοκομείο.

Φωτογραφία από το νοσοκομείο του Μπρίστολ










Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.