Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Εμμένει η ΔΙΣ για το μάθημα των Θρησκευτικών στην στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι απασχόλησε την Ιεραρχία της Εκκλησίας στην τρίτη ημέρα συνεδρίας.

Με την εισήγηση του μητροπολίτη Ύδρας - Σπετσών - Αιγίνης Εφραίμ, με θέμα «Τροποποίησις Κανονισμού Συνοδικού Μεγάρου και Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και η προοπτική αυτού» ασχολήθηκε σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, στην τρίτη ημέρα συνεδρίας κατά την έκτακτη σύγκλησή της.

Η πρότασή του για τροποποίηση του Κανονισμού του Συνοδικού Μεγάρου ύστερα από διεξοδική συζήτηση έγινε αποδεκτή, ενώ επιπρόσθετα ανέφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την αδειοδότηση πανελλαδικής εμβέλειας του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας, τη δικτύωσή του με τους κατά τόπους σταθμούς των Ιερών Μητροπόλεων και την αναβάθμιση του διαδικτυακού τόπου του. Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε ότι «Η επταμελής Επιτροπή, της οποίας προεδρεύει ο Μακαριώτατος, μαζί με τον διευθυντή του σταθμού, ειλικρινώς αγρυπνεί και γρηγορεί διά την ποιότητα του προγράμματος».

Κατά τη χθεσινή δεύτερη συνεδρία της ΙΣΙ, ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου εισηγήθηκε «Περί της Διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών εν τη Στοιχειώδη και Μέση Εκπαιδεύσει», ως συνέχεια της εισηγήσεώς του στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με τους κοσμήτορες των δύο Θεολογικών Σχολών και των προέδρων των τμημάτων αυτών, καθώς και των προέδρων της ΠΕΘ και του «ΚΑΙΡΟΥ».

Η πρώτη εισήγησή του έκανε λόγο «Να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον στο τρέχον πρόγραμμα με την δική του μεθοδολογία, στο οποίο όμως να γίνουν μερικές βελτιώσεις, εντάσσοντάς το στα σύγχρονα παιδευτικά δεδομένα, οπότε να εισαχθούν σε κάθε βιβλίο -όχι σε κάθε μάθημα- μερικά κεφάλαια θρησκειολογικά, ανάλογα με την θεματολογία του βιβλίου, αφού όμως δοθεί προτεραιότητα στην ορθόδοξη παράδοση, την οποία ακολουθεί η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, αλλά και να χρησιμοποιηθούν ως εφαρμογές και τα καλά στοιχεία του Νέου Προγράμματος Σπουδών». Επί της εισηγήσεως, διεξήχθη συζήτηση και έγινε αποδεκτή η πρόταση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για «την υποχρεωτικότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών, την τήρηση των ωρών διδασκαλίας στο τρέχον πρόγραμμα και τον Ορθόδοξο χαρακτήρα του».

Εν συνεχεία, η Ιεραρχία ομόφωνα ενέκρινε την απόφαση της ΔΙΣ, όπως αυτή είχε διατυπωθεί στο έγγραφό της προς τον υπουργό Παιδείας και αποφάσισε για τα άτομα που θα απαρτίζουν την Επιτροπή Διαλόγου με το υπουργείο Παιδείας για το μάθημα των Θρησκευτικών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.