Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Η νέα ζωή στο φακό, Αβορίγινες ποζάρουν με τα νεογέννητά τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φωτογράφος αναδεικνύει τις παραδόσεις και τα έθιμα τους.

Φωτογράφος, μέλος της κοινότητας των Αβορίγινων από την Αυστραλία, αποτύπωσε στο φακό της νεογέννητα με τις μητέρες τους με στόχο την ανάδειξη των ιερών τελετουργικών τους.

Η 29χρονη Αυστραλή φωτογράφος Bobbi-lee Hille βρήκε αυτόν τον τρόπο για να τιμήσει την καταγωγή της και του κουλτούρα των Αβορίγινων.

Σε περιβάλλον που εκπέμπει αρμονία και γαλήνη, οι φωτογραφίες ανοίγουν ένα παράθυρο στον πολιτισμό και τις παραδόσεις των Αβορίγινων.

«Ήθελα να φωτογραφήσω τα μωρά αυτοχθόνων και τις μητέρες και τις εγκύους για να υπενθυμίζω την όμορφη κουλτούρα μας και τον όμορφο λαό μας», τόνισε, «οι φωτογραφίες είναι μια γιορτή της νέας ζωής. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την κουλτούρα μας ζωντανή και να δείξουμε πόσο όμορφες είναι οι παραδόσεις μας».

Μητέρα τριών παιδιών η 29χρονη από το Περθ πιστεύει πως η συλλογή της, με τίτλο Milyali Art, που σημαίνει νεογέννητα του 2015, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία καθώς η εκπαίδευση και τα media συχνά «παραμελούν» την κουλτούρα των Αβορίγινων.

«Συνήθως προβάλλονται μόνο τα αρνητικά και λόγω αυτού πολλοί Αυστραλοί δεν έχουν ιδέα για την πραγματική κουλτούρα των Αβορίγινων, τις παραδόσεις και τον τρόπο ζωής τους», σημειώνει, «ακούν μόνο μια μονόπλευρη ιστορία με στερεότυπα και έτσι διαμορφώνουν την άποψή τους».






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.