Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ανακάλυψε πως το ΙΧ του έχει γυρισμένα χιλιόμετρα και ο έμπορος τον απείλησε!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε μάστιγα για τον κλάδο του αυτοκινήτου εξελίσσεται το «γύρισμα» των χιλιομέτρων στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα καθώς η νομοθεσία δεν προβλέπει ούτε αυστηρές ποινές αλλά ούτε και πρόστιμα με αποτέλεσμα οι επιτήδειοι να δρουν ανεξέλεγκτα.

Μάλιστα μερικοί από αυτούς δεν διστάζουν να στέλνουν και απειλητικά μηνύματα προς πελάτες του οι οποίοι ανακαλύπτουν πως έχουν πέσει θύματα απάτης.

Η εφημερίδα «Αγορά» αποκαλύπτει το μεγάλο σκάνδαλο που πραγματοποιείται εδώ και πολύ καιρό από έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με έδρα στα Βόρεια Προάστια ενώ παράλληλα δίνει και χρήσιμες συμβουλές στους καταναλωτές που επιθυμούν να αποκτήσουν κάποιο μεταχειρισμένο ΙΧ.

«Καθαρό» αυτοκίνητο με 60.000 χλμ. είχε διανύσει πραγματικά 160.000 χλμ.!

Ο έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στα Βόρεια Προάστια φαίνεται πως δεν φοβάται ούτε νόμους αλλά ούτε και τους πελάτες που ανακαλύπτουν πως το όχημα που αγόρασαν έχει διανύσει επιπλέον 100.000 χλμ. από εκείνα που αναγράφονται στο κοντέρ του αυτοκινήτου.
Ειδικότερα ιδιώτης καταναλωτής πριν μερικούς μήνες απέκτησε ένα πολυτελές και «καθαρό» έναντι 21.000 ευρώ το οποίο σύμφωνα με τις ενδείξεις του καντράν είχε διανύσει 62.936 χλμ.

Ωστόσο μετά από βλάβες και προβλήματα ο κάτοχος του οχήματος επισκέφθηκε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Opel και αντιλήφθηκε πως στις 5 Ιανουαρίου του 2015 το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε επισκεφθεί εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Opel στην Ολλανδία έχοντας διανύσει 152.765 χλμ.!

Κατόπιν ο καταναλωτής από το Τελωνείο Αθηνών απαίτησε να ανοιχθεί ο φάκελος του οχήματός του όπου διαπίστωσε πως το όχημά του είχε εκτελωνιστεί με καταγεγραμμένα 158.826 χλμ.

Όταν γνωστοποίησε στον έμπορο πως ανακάλυψε τα πραγματικά χιλιόμετρα του οχήματος που είχε αγοράσει και πως θα κινηθεί δικαστικά εκείνος άρχισε να του στέλνει απειλητικά μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο αναγράφοντας μεταξύ άλλων: «Πρόσεχε γιατί έχεις και παιδιά»…

‘Αλλος καταναλωτής προμηθεύτηκε εισαγόμενο μεταχειρισμένο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο από τον ίδιο έμπορο των Βορείων Προαστίων και μετά από συνεχείς βλάβες αποφάσισε να επισκεφθεί την επίσημη αντιπροσωπεία όπου εκεί διαπιστώθηκε επίσημα πως το όχημα είχε διανύσει 265.000 χλμ. και ανήκε σε εταιρεία ενοικιάσεων ΙΧ στην Ισπανία ενώ στο κοντέρ του ανέγραφε μόλις 72.000 χλμ.

‘Όταν γνωστοποίησε στον έμπορο πως ανακάλυψε την απάτη με τα γυρισμένα χιλιόμετρα εκείνος συμφώνησε να το ανταλλάξει με ένα πιο καινούριο πετρελαιοκίνητο όχημα το οποίο σύμφωνα με τον έμπορο ήταν σαν καινούριο και είχε διανύσει μόλις 48.000 χλμ.

Ο καταναλωτής μετά από έλεγχο που έκανε στο δεύτερο αυτοκίνητο ανακάλυψε πως εκείνο έχει γυρισμένα χιλιόμετρα και πως το όχημα ανήκε σε εταιρεία ενοικίασης στην Πορτογαλία και είχε διανύσει 165.000 χλ.

Ο καταναλωτής μετά από την συγκεκριμένη εξέλιξη αποφάσισε πως θα οδηγήσει τον έμπορο στις δικαστικές αίθουσες...

Πως θα βρείτε αν έχουν γυριστεί τα χιλιόμετρα

Η διαδικασία ανεύρεσης των πραγματικών χιλιομέτρων σε ένα αυτοκίνητο μπορεί να επιτευχθεί σε λίγα μόλις λεπτά ενώ σε δύσκολες περιπτώσεις μπορεί να ανακαλυφθεί σε λίγες ημέρες.
Ειδικότερα όλα τα αυτοκίνητα πλέον διαθέτουν εγκεφάλους οι οποίοι συνδέονται σε υπολογιστές με ειδικό λογισμικό που έχουν τα εξουσιοδοτημένα ή ειδικευμένα συνεργεία.

Οι επιτήδειοι συνήθως γυρίζουν τα χιλιόμετρα μόνο στη βασική μονάδα του εγκεφάλου ξεχνώντας να πραγματοποιήσουν την ίδια ακριβώς εντολή και στα υπόλοιπα υπομέρους «εγκεφαλάκια» που υπάρχουν διάσπαρτα στο αυτοκίνητο. Οι ειδικοί γνωρίζουν πως τα χιλιόμετρα πέραν της βασικής μονάδας μπορούν να τα ανακαλύψουν στον αισθητήρα ABS, στο ESP μέχρι και στον αισθητήρα πίεσης ελαστικών!

Πέραν των ηλεκτρονικών συστημάτων που μπορεί κανείς να βρει τα πραγματικά διανυθέντα χιλιόμετρα υπάρχουν και έγγραφα όπως το Πιστοποιητικό Ταξινόμησης που βρίσκεται στο Τελωνείο, το Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης ενώ πλέον με τη χρήση του Internet μπορεί κανείς πολύ εύκολα να επικοινωνήσει με το κράτος-μέλος που κυκλοφορούσε το όχημά του και να ανακαλύψει μέσω της βάσης δεδομένων των ΚΤΕΟ πότε έγιναν οι έλεγχοι και πόσα χιλιόμετρα είχε διανύσει το όχημα κατά τον έλεγχο.

Σε περίπτωση που το όχημα είναι εγχώριο μεταχειρισμένο και όχι εισαγόμενο τότε πολύ εύκολα μπορεί ο ιδιοκτήτης του να μεταβεί στο υπουργείο ή στις Διευθύνσεις Μεταφορών και να απαιτήσουν την εκτύπωση όλων των ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί στα ΚΤΕΟ!

‘Οσον αφορά στα Book Service καλό θα ήταν να είστε επιφυλακτικοί καθώς υπάρχουν «καλοθελητές» που εκτυπώνουν ότι επιθυμεί να αναγράφει ο έμπορος…



Δείτε και ένα σχετικό video πόσο εύκολα γυρίζονται τα χιλιόμετρα με τη χρήση ειδικών συσκευών που προσαρμόζονται σε όλα τα αυτοκίνητα:




Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.