Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

"Ξηλώθηκαν" εκπαιδευτικοί που κατηγορούνται για ασέλγεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια διαπιστωτική πράξη αυτοδίκαιης αργίας εκπαιδευτικού και μια απόφαση που αφορά την αναστολή άσκησης καθηκόντων εκπαιδευτικού και την παραπομπή του σε Πειθαρχικό Συμβούλιο, υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλη.

Διαπιστωτική πράξη αυτοδίκαιης αργίας εκπαιδευτικού που κατηγορείται για ασέλγεια υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης. Η απόφαση αφορά σε μόνιμο εκπαιδευτικό της ειδικότητας ΠΕ70- Δασκάλων στον οποίο ασκήθηκε εις βάρος του ποινική δίωξη για το αδίκημα: «κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια σε βάρος παθόντων που δεν συμπλήρωσαν τα δεκατέσσερα έτη, τελεσθείσα από εκπαιδευτικό κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση (παράβ. άρθρ. 94 παρ. 1, 98, 342 παρ. 1α , 2γ Π.Κ.)». Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, από τις 18-2-2016, ημερομηνία κατά την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του εκπαιδευτικού, παύει η άσκηση των καθηκόντων του, κύριων και παρεπόμενων.

Ο κ. Φίλης υπέγραψε μια ακόμη απόφαση που αφορά στην αναστολή άσκησης καθηκόντων εκπαιδευτικού και την παραπομπή του σε Πειθαρχικό Συμβούλιο. Πρόκειται για εκπαιδευτικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Εύβοιας. Για τον εν λόγω εκπαιδευτικό προηγήθηκε εισήγηση του Δ/ντη της Δ/νσης Δ.Ε Εύβοιας, η οποία εκδόθηκε μετά από έγγραφη καταγγελία γονέα μαθήτριας, σύμφωνα με την οποία συντρέχουν λόγοι επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος για την απομάκρυνση από τα καθήκοντά του, καθώς από συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν μέσω συγκεκριμένου Μέσου Κοινωνικής δικτύωσης, προέκυψαν στοιχεία παρενόχλησης της συγκεκριμένης μαθήτριας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ο εκπαιδευτικός παραπέμπεται στο Α΄ Τμήμα του Π/θμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου αυτό να γνωμοδοτήσει εντός τριάντα ημερών για την θέση του ή μη σε Δυνητική αργία, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 104 του Ν. Ν.3528/2007 ( ΦΕΚ 26/τ.Α΄/9-2-2007) όπως ισχύει μετά την τροποποίηση του με το άρθρο 3 παρ. 4 του Ν.4325/2015 (ΦΕΚ 47 / τ.Α΄/11-5-2015), άλλως το διοικητικό μέτρο της αναστολής άσκησης καθηκόντων αίρεται αυτοδικαίως.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.