Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Μέτρα για βουλευτές με περισσότερες από μία συντάξεις ζητά ο Τριανταφυλλίδης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το δικαίωμα που έχουν παλαιότεροι βουλευτές και αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, να εισπράττουν δύο και τρεις συντάξεις, θέτει με επίκαιρη ερώτηση την οποία κατέθεσε προς τον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο κ. Τριανταφυλλίδης, αναφέρει ότι «η ιδιότητα του βουλευτή από τη Νομοθεσία πληρώνεται ως αποζημίωση και για όσο χρόνο διαρκεί η άσκηση του βουλευτικού λειτουργήματος και αποτελεί πρόκληση και ταυτόχρονα εύλογη η απαίτηση, η πολιτεία να ζητήσει από τους προαναφερόμενους, να επιλέξουν να λαμβάνουν μια σύνταξη ή τη βουλευτική τους ή την επαγγελματική τους».

«Με δεδομένη την πενταετή βασανιστική πορεία των Ελλήνων πολιτών στο μονοπάτι του μνημονιακού κανιβαλισμού, το ζήτημα των βουλευτικών προνομίων εύλογα έρχεται και επανέρχεται ως η αναγκαία και επιβεβλημένη προσαρμογή των εκπροσώπων του Έθνους σε όσα δραματικά ζει και βιώνει επιχειρώντας να επιβιώσει ο ελληνικός λαός» προσθέτει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Τέλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον υπουργό Εργασίας να πληροφορηθεί «πόσες είναι οι διπλές και τριπλές συντάξεις που χορηγούνται σε βουλευτές και τοπικούς άρχοντες (νομάρχες, δημάρχους κοινοτάρχες) και εάν προτίθεται η κυβέρνηση με σχετική ρύθμιση στο νέο ασφαλιστικό νόμο να θεσπίσει την υποχρέωση στους βουλευτές και τοπικούς άρχοντες να επιλέξουν άμεσα να λαμβάνουν μία σύνταξη ή την βουλευτική τους ή την επαγγελματική τους και όχι και τις δύο;»


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.