Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Ελέφαντας τουριστική ατραξιόν κατέρρευσε και πέθανε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, παρότι άρρωστος, μετέφερε τουρίστες - Δείτε φωτογραφίες.

Στην Ταϊλάνδη οι ελέφαντες είναι σκληρά εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού. Όπως η εικονιζόμενη Samruai, που ζούσε στην Pattaya και τη χρησιμοποιούσαν για να κάνουν οι τουρίστες, επί πληρωμή, βόλτες στην πλάτη της.

Ο 50χρονος ελέφαντας πιστεύεται πως αρρώστησε αφότου υπέστη σοκ από την επίδειξη πυροτεχνημάτων στην περιοχή για τον εορτασμό της πρωτοχρονιάς, πριν από πολλές εβδομάδες.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, που επικαλείται τοπικά μέσα, η Samruai άρχισε να δείχνει σημάδια ασθένειας και κάποια στιγμή κατέρρευσε.

«Της δόθηκε άμεσα ορός και αντιβιοτικά και επρόκειτο να μεταφερθεί σε καταφύγιο ελεφάντων για θεραπεία», αναφέρουν μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης. Αλλά η Samruai πέθανε το ίδιο βράδυ.

Στις φωτογραφίες φαίνεται η διαδικασία της ταφής της.

«Είναι μια θλιβερή κατάσταση, ένας άρρωστος ελέφαντας που έπρεπε να περάσεις τις τελευταίες του ημέρες σαν τουριστική ατραξιόν, να τον σέρνουν πέρα- δώθε στο όνομα της διασκέδασης», δήλωσε στη Daily Mail εκπρόσωπος της οργάνωσης World Animal Protection.

«Θα έπρεπε να έχει ζήσει ελεύθερη στη φύση και όχι να έχει βιώσει τον τρόμο και το φόβο των πυροτεχνημάτων και το αφύσικο περιβάλλον της πόλης στο οποίο εξαναγκάστηκε να ζει. Οι ελέφαντες είναι άγρια ζώα, όχι διασκεδαστές».

Σύμφωνα με τη WAP τουλάχιστον 550.000 άγρια ζώα υποφέρουν «διασκεδάζοντας» τους τουρίστες σε όλο τον κόσμο.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.