Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε κατάσταση συναγερμού ελέω κακοκαιρίας βρίσκεται το βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, καθώς αναμένεται το σφοδρότερο κύμα ψύχους της χρονιάς με τον υδράργυρο σε ελεύθερη πτώση.

Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η θερμοκρασία αναμένεται να κατακρυλήσει πολλούς βαθμούς υπό το μηδέν, στους -17,8 βαθμούς κελσίου στη Βοστόνη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και προειδοποιήσεις για σφοδρό ψύχος έχουν εκδοθεί σε περισσότερες από 7 πολιτείες, από τη Νέα Υόρκη έως το Μέιν.

Ενόψει του κύματος κακοκαιρίας, οι αρχές έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να προετοιμάσουν καταφύγια τους άστεγους και απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να αποφεύγουν να κυκλοφορούν.

«Οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίας αποτελούν για την πόλη μας μια πρόκληση» δήλωσε ο δήμαρχος της Βοστόνης Μάρτιν Γουόλς.

«Ζητώ από όλους τους κατοίκους της Βοστόνης να παραμείνουν σε ασφαλείς χώρους και να φροντίζουν τους γείτονές τους».

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επισημαίνει ότι πρόκειται για το σφοδρότερο κύμα ψύχους στην περιοχή κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να ακολουθούν αρκετές εβδομάδες πρωτόγνωρα ήπιων για την εποχή θερμοκρασιών.

«Ο χειμώνας δεν ήταν τόσο κρύος» σημείωσε ο μετεωρολόγος Άλαν Ντάνχαμ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.