Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Οι χώρες με τους λιγότερους τουρίστες στον κόσμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μία από αυτές υποδέχθηκε μόλις χίλιους επισκέπτες - Δείτε τις φωτογραφίες.

Χρυσαφένιες παραλίες, κρυστάλλινα νερά, εκπληκτική θέα- και δρόμοι άδειοι από τουρίστες. Πολλοί θα ήθελαν έτσι να περιγράφονταν οι προορισμοί των διακοπών τους και πράγματι αυτή είναι η αληθινή εικόνα σε μερικά από τα μέρη του κόσμου με τους λιγότερους επισκέπτες.

Την ώρα που κάποιες χώρες ή και πόλεις «μετρούν» τους τουρίστες τους σε εκατομμύρια, οι παρακάτω, σύμφωνα με τη Daily Mail, είναι μερικές από τις χώρες δέχθηκαν τους λιγότερους, σύμφωνα με στοιχεία του 2015.

Τουβαλού (1.000 επισκέπτες)



Παραλίες που σε εκπλήσσουν ευχάριστα, τιρκουάζ νερά, θα έλεγε κανείς πως με τα χαρακτηριστικά αυτά ο παράδεισος του Τουβαλού στον Νότιο Ειρηνικό θα έπρεπε να προσελκύει ορδές τουριστών.

Η εγκληματικότητα είναι χαμηλή στο νησί, δεν υπάρχει τρομοκρατική απειλή- ούτε ένοπλες δυνάμεις.

Κιριμπάτι (5.000 επισκέπτες)



Πολλοί λένε για ένα μέρος πως είναι στη μέση του πουθενά- αλλά το Κιριμπάτι είναι πράγματι καθώς η κοντινότερη κατοικημένη περιοχή είναι η Χαβάη, σε απόσταση πέντε ωρών ταξιδιού.

Για αιώνες οι ντόπιοι ζούσαν με καρύδες, φρούτα και ψάρια. Οι 33 ατόλες του, με τα καταπληκτικά τιρκουάζ νερά, καλύπτουν 1,3 τετραγωνικό μίλι στον Ειρηνικό.

Μοντσεράτ (7.000 επισκέπτες)



Η φύση χτύπησε αλύπητα αυτό το νησάκι που ανήκει στις Μικρές Αντίλλες. Το 1989 ο τυφώνας Hugo έπληξε το 90% των υποδομών του νησιού ενώ το 1995 «ξύπνησε» το μέχρι τότε αδρανές ηφαίστειό του.

Το ηφαίστειο αποτελεί σήμερα πόλο έλξης μαζί με τις όμορφες παραλίες του νησιού.

Σάο Τόμε και Πρίντσιπε (8.000 επισκέπτες)



Είναι η δεύτερη μικρότερη χώρα της Αφρικής αυτό το νησάκι στον Ατλαντικό. Από αυτό μπορεί κανείς να παρατηρήσει το κολύμπι φαλαινών και δελφινιών αλλά και να απολαύσει καταδύσεις σε εκπληκτικό περιβάλλον.

Παραθαλάσσια θέρετρα δεν υπάρχουν αλλά είναι εκπληκτικά τα σμαραγδένια δάση του και η αρχιτεκτονική του, από την εποχή που ήταν πορτογαλική αποικία.

Κομόρες (15.000 επισκέπτες)



Είναι σύμπλεγμα νησιών στον Ινδικό Ωκεανό, κοντά στη Μαδαγασκάρη και είναι ο τέλειος προορισμός αν θέλει κάποιος να βρει την ησυχία του.

Το τοπίο είναι ηφαιστειακό και φιλοξενεί λεμούριους και άλλα ασυνήθιστα για τη Δύση είδη ζωής.

Εκεί οι λάτρεις των καταδύσεων θα βρουν και ανεξερεύνητους υφάλους.

Σιέρρα Λεόνε (24.000)



Μετά το χτύπημα του ιού Έμπολα είναι μάλλον αναμενόμενο που ο αριθμός των τουριστών έπεσε στις 24.000 το 2015, 44.000 λιγότεροι από τον προηγούμενο χρόνο.

Η χώρα έχει πλέον ανακηρυχθεί από τον ΠΟΥ απαλλαγμένη από Έμπολα και έτσι η τουριστική κίνηση αρχίζει και πάλι να «θερμαίνεται».

Τιμόρ-Λέστε (60.000 επισκέπτες)



Βουνά για όσους αγαπούν τα ύψη, ζούγκλα, ορεινά χωριά, αυτό είναι με δυο κουβέντες το Τιμόρ, στη Νοτιοανατολική Ασία. Οι δύτες θα απολαύσουν κοραλλιογενείς υφάλους που περιβάλλουν το νησί- υπάρχουν ωστόσο προειδοποιήσεις σχετικά με την εγκληματικότητα στη χώρα.

Λιχτενστάιν (61.000 επισκέπτες)



Είναι η 6η μικρότερη χώρα στον κόσμο και μία από τις πιο ανεξερεύνητες. Βρίσκεται στις Άλπεις, ανάμεσα στην Αυστρία και την Ελβετία και παρότι δεν συνορεύει με τη Γερμανία, είναι γερμανόφωνη.

Ανγκουίλα (71.000 επισκέπτες)



Μπορεί να κοσμήσει άνετα καρτ ποστάλ και είναι ένα από τα νησιά της Καραϊβικής που δεν κατακλύζονται από τουρίστες. Δεν είναι όμως και από τους φτηνότερους προορισμούς.

Σαν Μαρίνο (75.000 επισκέπτες)



Είναι ίσως η πιο «κρυμμένη» ευρωπαϊκή χώρα, με τις ομορφιές της να διατηρούνται σαν μυστικό και φέρει την εκπληκτική ονομασία Γαληνοτάτη Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου. Βρίσκεται στην ιταλική χερσόνησο και το γραφικό κέντρο της πόλης χρονολογείται από τον 13ο αιώνα.

Μολδαβία (94.000 επισκέπτες)



Βρίσκεται ανάμεσα στη Ρουμανία και την Ουκρανία και μέρος της γοητείας της οφείλεται στο ότι δεν έχει υπερ- αναπτυχθεί. Ανέγγιχτα τοπία, μακρά ιστορία, εντυπωσιακά μοναστήρια είναι μεταξύ των χαρακτηριστικών που θα απολαύσουν οι τουρίστες.

Μπαγκλαντές (125.000)



Το γνωρίζουμε περισσότερο για τον μεγάλο πληθυσμό του, τις πλημμύρες και την ακραία φτώχεια που πλήττει τους πολίτες του. Υπάρχουν ωστόσο και μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς, αναγνωρισμένα από την Unesco.

Μπουτάν (133.000)



Είναι η χώρα που έχει θεσπίσει δείκτη ευτυχίας και το 90% των κατοίκων αυτού του κράτους μέσα στα Ιμαλάια δηλώνουν ευτυχισμένοι! Τα χωράφια που μοιάζουν με κέντημα συναντούν εδώ την παραδοσιακή βουδιστική κουλτούρα και τα ανέγγιχτα τοπία.

Γαλλική Γουιάνα (185.000)



Είναι η χώρα της Νότιας Αμερικής με τους λιγότερους επισκέπτες ενώ διαθέτει μεγάλη ποικιλία στη χλωρίδα και την πανίδα της.

Μπρουνέι (201.000)



Βρίσκεται στο νησί Βόρνεο και ο επισκέπτης θα απολαύσει την ισλαμική αρχιτεκτονική του και το εκπληκτικό τροπικό δάσος του. Μαϊμούδες κρέμονται στα δέντρα ενώ το Εθνικό Πάρκο Ulu Temburong είναι ένας από τους θησαυρούς της χώρας.

Κουβέιτ (207.000)



Βρίσκεται στη σκιά του Ντουμπάι και του Αμπού Ντάμπι σε ό,τι αφορά τον τουρισμό. Είναι η χώρα της Μέσης Ανατολής με τους λιγότερους επισκέπτες- αν και τα τελευταία στοιχεία προέρχονται από το 2010.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.