Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Το Ελευθέριος Βενιζέλος μεταξύ των 30 μεγαλύτερων αεροδρομίων της Ευρώπης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης κατέγραψε ο διεθνής αερολιμένας.

Θετικά είναι τα νέα για την επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος καθώς ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών κατόρθωσε το 2015 να μπει στη λίστα των 30 μεγαλύτερων αεροδρομίων της Ευρώπης, που δημοσιοποίησε πριν λίγες ημέρες η Ένωση Ευρωπαϊκών Αεροδρομίων (European Airport Trade Association).

Η σημαντική ανάπτυξη που κατέγραψε το Ελ. Βενιζέλος, της τάξης του 19,1%, ανέβασε το αεροδρόμιο της Αθήνας, στην 30η θέση της σχετικής λίστας. Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα το γεγονός ότι το Ελ. Βενιζέλος κατέγραψε το δεύτερο μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης - τετραπλάσιο του μέσου όρου- μεταξύ των 30 μεγαλύτερων αεροδρομίων στην Ευρώπη, καθώς το μόνο αεροδρόμιο με μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης ήταν το Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης με 19,7%.

Η αξιοσημείωτη άνοδος στην επιβατική κίνηση του Ελ. Βενιζέλος αποτυπώνεται κιόλας από το γεγονός ότι βρίσκεται στη δεύτερη θέση για το ρυθμό ανάπτυξής του, μεταξύ των αεροδρομίων μεσαίου μεγέθους (Group 2), τα οποία υποδέχονται 10-25 εκατ. επιβάτες το χρόνο. Το προσπέρασε μόνο το δεύτερο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης Sabiha Gökçen, το οποίο κατέγραψε άνοδο 19,7%.

Η λίστα των 30 μεγαλύτερων αεροδρομίων, πέρα από την είσοδο του Ελ. Βενιζέλος, έχει μια ακόμη έκπληξη στην κορυφαία τριάδα, όπου το Ατατούρκ κατόρθωσε να εκτοπίσει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας, τη Φρανκφούρτη, και να καταλάβει την 3η θέση, πίσω από το Χίθροου του Λονδίνου και το Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού.




Αύξηση επιβατών 87,6% για το αεροδρόμιο της Σαντορίνης

Η επιτυχημένη πορεία του Ελ. Βενιζέλος, δεν ήταν το μόνο θετικό νέο, καθώς αξιοσημείωτη ανάπτυξη σημείωσε και το αεροδρόμιο της Σαντορίνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαϊκών Αεροδρομίων, η Σαντορίνη κατέγραψε το εντυπωσιακό ποσοστό αύξησης επιβατών 87,6% και μπήκε στην κατηγορία 4 των αεροδρομίων (λιγότεροι από 5 εκατ. επιβάτες το χρόνο - Group 4) μεταξύ αυτών με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.