Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Γενικοί γιατροί για τα κενά στα επείγοντα των νοσοκομείων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση - «Η Γενική Ιατρική δεν θα γίνει μπάλωμα».

Την αντίδραση της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής, προκαλεί η απόφαση για συμμετοχή των γενικών γιατρών που υπηρετούν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Νοσοκομείων και καλεί αύριο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:00 στο υπουργείο Υγείας και αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

«Η Γενική Ιατρική δεν θα γίνει μπάλωμα στις τρύπες των νοσοκομείων και των άλλων ειδικοτήτων», αναφέρει η ΕΛΕΓΕΙΑ, κάνοντας λόγο για αποδυνάμωση των Κέντρων Υγείας και υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Οι γενικοί γιατροί, μεταξύ άλλων, σημειώνουν ότι πρόκειται για αυθαίρετη απόφαση, τονίζουν ότι η θέση του γενικού γιατρού είναι στην κοινότητα, στη γειτονιά και όχι στα νοσοκομεία, αφού είναι ο εξειδικευμένος γιατρός στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας και όχι νοσοκομειακής και προσθέτουν ότι η πέρα από κάθε λογική επιβάρυνση των ΤΕΠ νοσοκομείων έχει προκύψει από τον περιορισμό της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών σε οργανωμένη ΠΦΥ και αποτελεί φαινόμενο αντίστροφης υποκατάστασης. Εκτιμούν ότι η περεταίρω αποδυνάμωση της ΠΦΥ θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τα νοσοκομεία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.