Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Σιαμαία κοριτσάκια χρειάζονται νοσηλεία αλλά οι γονείς τους δεν μπορούν να πληρώσουν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Θα φροντίσω τα παιδιά μου όσο καλύτερα μπορώ για όσο ζήσουν», λέει ο πατέρας τους - Δείτε φωτογραφίες.

Σιαμαία δίδυμα έφερε στον κόσμο γυναίκα από την Ινδία με τα βρέφη να είναι ενωμένα στην κοιλιακή χώρα αλλά να έχουν δύο καρδιές, δύο πνεύμονες και υγιή άκρα.

Η Mohini Singh εισήχθη σε νοσοκομείο της βόρειας Ινδίας την Τετάρτη με πόνους κι ενώ διένυε τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Υποβλήθηκε σε καισαρική τομή και με μεγάλη της έκπληξη η νέα μητέρα διαπίστωσε πως δεν είχε αποκτήσει ένα παιδί αλλά δύο κόρες, ενωμένες στην κοιλιά.

Σοκαρισμένη η Mohini είπε στους γιατρούς πως δεν είχε κάνει ούτε έναν υπέρηχο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της καθώς ο 25χρονος σύζυγός της Pradeep Singh δεν έβγαζε αρκετά χρήματα για να μπορεί να κάνει τακτικούς ελέγχους.

«Ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα έκανα δίδυμα, πόσω μάλλον σιαμαία. Είχα μια πολύ καλή εγκυμοσύνη και ποτέ δεν σκέφτηκα να κάνω εξετάσεις», εξομολογείται. «Είμαι συντετριμμένη, είναι πανέμορφες αλλά δεν ξέρω πόσο θα ζήσουν», λέει απαρηγόρητη.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Jai Devi όπου γεννήθηκαν τα κοριτσάκια λένε πως η πιθανότητα επιβίωσης σε περιπτώσεις σαν τη δική τους είναι μία στις 500.000.

«Παρότι οι πιθανότητες επιβίωσης είναι μικρές, μπορεί να τα καταφέρουν αν διαχωριστούν σε διάστημα 34 εβδομάδων, αφού έχουν ξεχωριστές καρδιές κι άλλα όργανα αλλά μοιράζονται το ίδιο ήπαρ. Γ επέμβαση θα ήταν κρίσιμη και ακριβή», λέει ο μαιευτήρας που τα έφερε στον κόσμο.

Μια τέτοια επέμβαση όμως είναι δυνατή μόνο σε μεγαλύτερα νοσοκομεία, στην πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για την άφιξη του πρώτου μας παιδιού αλλά ποτέ δεν φανταστήκαμε πως ο Θεός θα μας στείλει δίδυμα σιαμαία. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε τώρα. Οι γιατροί λένε πως μπορεί αν επιβιώσουν αν μεταφερθούν σε μεγαλύτερο νοσοκομείο αλλά εγώ δεν έχω τα λεφτά για κάτι τέτοιο. Δεν θα εγκαταλείψω όμως τα παιδιά μου. Θα τα φροντίσω όσο καλύτερα μπορώ για όσο ζήσουν, δεν ξέρω αν η κυβέρνηση θα βοηθήσει έναν φτωχό άνθρωπο σαν κι εμένα», λέει ο πατέρας τους και συγκινείται. Ο μισθός του είναι 65 ευρώ το μήνα.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.