Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Μέσα στο Costa Concordia μετά από τέσσερα χρόνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από το πλοίο-φάντασμα.

Τέσσερα χρόνια μετά την τραγωδία του Costa Concordia έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέες φωτογραφίες από το εσωτερικό του πλοίου-φάντασμα μετά το ναυάγιο. Στις 13 Ιανουαρίου συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από τότε που το πλοίο βυθίστηκε και παρέσυρε στο θάνατο 32 ανθρώπους.

Το πλοίο- μεγαθήριο που μετέφερε πάνω από 4.000 ψυχές, έγινε ο υγρός τάφος για 32 επιβάτες όταν τον Ιανουάριο του 2012 χτύπησε στα βράχια του νησιού Τζίλιο και αμέσως άρχισε να βυθίζεται. Ο καπετάνιος του Costa Concordia, Φραντσέσκο Σκετίνο, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 16 ετών, αντί για 26 που πρότεινε ο εισαγγελέας, κατηγορούμενος για το τραγικό ναυάγιο.

Οι νέες φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και ανέβηκαν στο Igmur και δείχνουν το άλλοτε πολυτελές πλοίο να έχει μετατραπεί σε ένα πλοίο-φάντασμα. Ρημαγμένα σαλόνια και μπαρ, έρημοι διάδρομοι που μοιάζουν σαν σκηνή από ταινία θρίλερ, εκεί που κάποτε διασκέδαζαν οι επιβάτες του...

Τις συγκλονιστικές φωτογραφίες του πλοίου είχε τραβήξει ο φωτογράφος Jonathan Danko Kielkowski πριν την αποσυναρμολόγησή του. Το άλλοτε πολυτελέστατο και γεμάτο ζωή κρουαζιερόπλοιο με το καζίνο, το σπα, τα μπαρ και τα εστιατόρια που έσφυζε από ζωή και γέλια φαίνεται μέσα από τις φωτογραφίες έρημο και κατεστραμμένο. Οι άλλοτε πολύχρωμοι τοίχοι και τα σαλόνια έχασαν τη λάμψη τους όταν μετατράπηκαν σε υγρό τάφο.

Μια αίθουσα ψυχαγωγίας, όπου οι επιβάτες κρουαζιέρας διασκέδαζαν βλέποντας παραστάσεις, φαίνεται στις φωτογραφίες εντελώς γυμνή με τα τμήματα της υποδομής της σκηνής να έχουν καταρρεύσει και τίποτα δεν θυμίζει τις λαμπερές παραστάσεις που δίνονταν εκεί. Στο μπαρ μόνο λίγα χρώματα και τα καθίσματα έμεναν για να θυμίζουν το παλιό μεγαλείο του πριν την τραγωδία.

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες...














Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.