Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Αγόρια που χάθηκαν σε ναυάγιο καλούνται… να πάνε στρατό!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οργισμένες οι οικογένειές τους στη Νότια Κορέα.

Δεν φτάνει ο πόνος και το πένθος των γονιών των μαθητών που χάθηκαν στο τραγικό ναυάγιο του φέρι Sewol τον Απρίλιο του 2014, στη Νότια Κορέα, λαμβάνουν και… προσκλήσεις κατάταξης για τους γιους τους, με τις οποίες καλούνται να παρουσιαστούν στο στρατό!

Τα 92 αγόρια ήταν ανάμεσα στους 304 νεκρούς του πλοίου που ναυάγησε ανοιχτά του νησιού Jindo με 476 επιβαίνοντες.



Οι γονείς τους άρχισαν να λαμβάνουν έγγραφα που καλούν τα νεκρά παιδιά τους να περάσουν τις απαραίτητες εξετάσεις πριν καταταγούν στο στρατό, καθώς η στράτευση είναι υποχρεωτική στη Νότια Κορέα.

«Πώς δεν κατάφεραν να μπουν στον κόπο να ελέγξουν πως ο γιος μου έχει πεθάνει; Η γραφειοκρατία είναι τόσο γρήγορη και αποτελεσματική που έγινε κάτι τέτοιο», έγραψε στο Facebook ο πατέρας ενός από τα αγόρια που παρέλαβε τα έγγραφα για το νεκρό παιδί του.



Η στρατολογία έστειλε τις προσκλήσεις αυτές σε όλα τα αγόρια που γεννήθηκαν το 1997.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η υπηρεσία απολογήθηκε λέγοντας πως προσπάθησε να έχει έναν πλήρη κατάλογο των θυμάτων του ναυαγίου αλλά τα άτυχα αγόρια δεν έχουν επισήμως εγγραφεί ως θανόντες.

«Στα 27 θύματα που έχουν καταγραφεί ως νεκρά δεν στείλαμε χαρτιά κατάταξης», είπε προς υπεράσπισή του εκπρόσωπος του Στρατολογικού Γραφείου.

Σύμφωνα με κορεατικά μέσα ενημέρωσης, ο νόμος προβλέπει πως για να ενημερωθεί το αρχείο ενός πολίτη πως είναι νεκρός πρέπει η δημόσια υπηρεσία που ανέλαβε την υπόθεσή να ενημερώσει το δημοτολόγιο στο οποίο ήταν εγγεγραμμένος.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έπρεπε ο επικεφαλής της ακτοφυλακής να ενημέρωση τον δήμαρχο της περιοχής Ansan, από την οποία προέρχονταν τα θύματα του ναυαγίου. Καθώς όμως η ακτοφυλακή «παροπλίστηκε» μετά την τραγωδία, αυτό δεν έγινε.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.