Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Οι δράσεις του τελευταίου έτους στον αθλητισμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωση του υπουργείου για τον απολογισμό της ΓΓΑ.

Έναν πρώτο απολογισμό με τις κυριότερες παρεμβάσεις και δράσεις του τελευταίου έτους στον Αθλητισμό, κάνει η ΓΓΑ με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη της πολιτικής ηγεσίας του Ελληνικού Αθλητισμού από την Κυβέρνηση της Αριστεράς (συμπληρώνεται σήμερα, 27/1/2016).

Στο διάστημα αυτό, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού είχε ως βασικές προτεραιότητες την καταπολέμηση της βίας στους αθλητικούς χώρους, την αποκατάσταση πνεύματος ισονομίας και εξυγίανσης στον επαγγελματικό αθλητισμό, την εμπέδωση της διαφάνειας σε όλες τις θεσμικές δομές και την ανάπτυξη του μαζικού αθλητικού κινήματος.

Οι κυριότερες παρεμβάσεις αυτό το διάστημα είναι:

1. Ψήφιση του Ν.4326/2015 που αφορά στην αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους, την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της κάρτας φιλάθλου, την στελέχωση των δικαιοδοτικών οργάνων στις Ομοσπονδίες με τακτικούς δικαστές.

2. Εναρμονισμός του Ελληνικού Δικαίου με τον καταστατικό χάρτη της WADA.

3. Τετραπλασιασμός της επιχορήγησης στο Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ για την αύξηση των ελέγχων, ιδιαίτερα στην διάρκεια της φετινής ολυμπιακής χρονιάς.

4. Κοινή υπουργική απόφαση για τη λειτουργία των Λεσχών φιλάθλων.

5. Επεξεργασία σχεδίου αξιολόγησης ώστε οι Αθλητικές Ομοσπονδίες να επιχορηγούνται με ποιοτικά και μετρήσιμα κριτήρια.

6. Η επιπλέον χρηματοδότηση των αθλητικών ομοσπονδιών με 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που προήλθε από πόρους του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

7. Αναμόρφωση Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με άξονα τη γεωγραφική ισορροπία και την αθλητική δικαιοσύνη (συνέχιση υφιστάμενων έργων και έγκριση 25 νέων έργων σε 18 δήμους).

8. Ανασύσταση Ελεγκτικού Συμβουλίου και έλεγχος σε ομοσπονδίες μετά από χρόνια αδράνειας.

9. Θεσμοθέτηση πιλοτικού προγράμματος για εκμάθηση κολύμβησης στα δημοτικά σχολεία.

10. Αναμόρφωση προϋπολογισμού για στήριξη Εθνικών Αθλητικών Κέντρων και Αθλητικών ομοσπονδιών.

11. Αδειοδότηση εγκαταστάσεων που εκκρεμούσαν από την παράδοσή τους (Άγιος Κοσμάς, Ποδηλατοδρόμιο και Τένις Ο.Α.Κ.Α.).

12. Παράταση αθλητικής και κοινωφελούς χρήσης του Άγιου Κοσμά και για την Ολυμπιακή προετοιμασία ενώ, παράλληλα, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για να ανοίξει το ολυμπιακό καταδύτηριο.

13. Διπλασιασμός πόρων στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους.

14. Εισαγγελική έρευνα για Χιονοδρομικό Σελίου, Αχαΐας και Κολυμβητήριο Χανίων, ενώ υπήρξε έλεγχος από ορκωτούς ελεγκτές στο Καυταντζόγλειο Στάδιο.

15. Επεξεργασία προγράμματος για τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής Αθλητικών Φορέων.

16. Διαρκής συνεργασία με ομόλογους φορείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα φλέγοντα ζητήματα, όπως στοίχημα, καταπολέμηση ντόπινγκ, βία.

17. Υλοποίηση προγραμμάτων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τον Αθλητισμό (9/2015)

18. Επαναλειτουργία της Επιτροπής Ισοτιμιών που εξασφαλίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των προπονητών

19. Κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για απορρόφηση εργαζομένων ΟΔΙΕ σε δημόσιους οργανισμούς και εποπτευόμενους φορείς

20. Ψήφιση διάταξης νόμου που υποχρεώνει τα εποπτευόμενα αθλητικά κέντρα να εξασφαλίζουν την άμεση και πλήρη πρόσβαση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στις εγκαταστάσεις τους.

21. Ένταξη όλων των πρωταθλημάτων του εργασιακού αθλητισμού υπό την αιγίδα του Υπουργείου

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού θα συνεχίσει αταλάντευτα να υποστηρίζει τον Ελληνικό Αθλητισμό υιοθετώντας και προκρίνοντας όλα τα αιτήματα για συμμετοχή, εκδημοκρατισμό, διαφάνεια και νομιμότητα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες παθογένειες που δημιουργήθηκαν από πράξεις και παραλείψεις του παρελθόντος, και να εμπεδωθεί το αίσθημα ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης στο μεγαλύτερο κοινωνικό αγαθό για τους πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.