Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Μαζεύουν το φορολογικό των αγροτών για να περάσει το Ασφαλιστικό - Τι αλλαγές μελετά το ΥΠΟΙΚ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιες κινήσεις εξετάζει το οικονομικό επιτελείο.

Να πάει πίσω το φορολογικό για να περάσει το Ασφαλιστικό για τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Στο οικονομικό επιτελείο επιχειρούν να πάνε πίσω το φορολογικό των αγροτών για το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται να υπάρχουν περισσότερα φορολογικά κλιμάκια για τους αγρότες, με στόχο το φορολογικό βάρος να μεταφερθεί στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα. Στόχος είναι να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω οι αγρότες που έχουν πραγματικά εισοδήματα έως 12.000 ευρώ. Εξετάζεται ο πρώτος φορολογικός συντελεστής να ανέρχεται στο 5% για εισοδήματα έως 2.500 ευρώ και ο δεύτερος στο 10 για εισοδήματα έως 5.000 ευρώ.

--------------

Σκέψεις για μείωση των προκαταβολών σε ειδικές κατηγορίες επαγγελματιών.

Μείωση των προκαταβολών φόρου για ειδικές κατηγορίες αγροτών και επαγγελματιών μελετά το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, εξετάζεται η σταδιακή προσαρμογή του φορολογικού συντελεστή για τους αγρότες από το 13% στο 26% σε διάστημα μεγαλύτερο της διετίας (2016-2017) που προβλέπει η συμφωνία με τους θεσμούς. Η συμφωνία προέβλεπε την αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 13% στο 20% για τα εισοδήματα του 2016 και στο 26% για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2017. Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να εξασφαλισθεί πιο ομαλή μετάβαση.

Αυτό ανέφερε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη. Στη σύσκεψη εξετάσθηκε το θέμα της φορολογίας των αγροτών στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της συμφωνίας με τους θεσμούς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.