Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ο υπ. Δικαιοσύνης στον Realfm 97,8 για το "κολαστήριο" του Κορυδαλλού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο «κολαστήριο» του Κορυδαλλού και την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο του σωφρονιστικού καταστήματος, αναφέρθηκε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος σημείωσε συγκεκριμένα ότι «όταν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο ξεκινήσαμε να διαμορφώνουμε ένα νομοσχέδιο το οποίο έχει ως στόχο την αναβάθμιση και των συνθηκών νοσηλείας και την αποσυμφόρηση, υπήρχε μία διαμαρτυρία από ορισμένους πολιτικούς και δημοσιογράφους, ”μα, από αυτό βρήκατε να ξεκινήσατε;”. Αναγκαζόμαστε να λέμε ότι η αντιμετώπιση κακομεταχείρισης και των βασανιστηρίων – γιατί κάποιες συνθήκες ήταν βασανιστικές, δεν μπορεί να περιμένει. Σήμερα είναι οι ίδιοι άνθρωποι που σπεύδουν και μας λένε ότι “μα, αργείτε”. Η πραγματικότητα ήταν ότι για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε καλύτερες δομές νοσηλείας, έπρεπε να ξεπεράσουμε τον σκόπελο του συνωστισμού. Τα βήματα που έγιναν είναι σημαντικά, δηλαδή ακόμη και στο νοσηλευτήριο έχουμε έναν αριθμό μικρότερο, δεν έχουμε πια διώροφο κρεβάτια. Οι 168 που ήταν τότε, σήμερα είναι 132, οι νοσηλευόμενοι».

Όπως ο ίδιος πρόσθεσε, «κατά τα λοιπά καταλαβαίνω πολύ καλά ότι η προσπάθεια δημιουργίας δομών είναι πιο δύσκολο και πιο σταθερό έργο από τις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, γιατί νομοθετικές μεταρρυθμίσεις πολλές φορές μένουν σε αχρησία. Επομένως προσπαθήσαμε ιδίως τώρα, στη δεύτερη θητεία, να καταλάβουμε γιατί εξαγγέλλεται ειλικρινώς και καλόπιστα αυτή η ένταξη των νοσηλευτικών καταστημάτων των φυλακών στο ΕΣΥ και δεν πραγματοποιείται. Αυτό που καταλάβαμε είναι ότι δε μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η ένταξη διότι αποφασιζόταν σε πανελλήνιο, γενικό και αφηρημένο πλαίσιο και επίπεδο , ενώ αν ξεκινούσαμε από κάτω, δηλαδή με συνεργασίες και διασυνδέσεις, οι οποίες, πρώτα, πρακτικά οργανώνονται με συγκεκριμένα νοσοκομεία, νοσηλευτήρια είχαμε περισσότερες πιθανότητες. Έχουμε ήδη ξεκινήσει έτσι, η προσπάθεια μας είναι τα νοσηλευτικά καταστήματα του σωφρονιστικού συστήματος να λειτουργούν μόνο ως κλινικές οξέων περιστατικών ή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια να γίνονται παραπομπές στα νοσοκομεία. Σε αυτήν την κατεύθυνση έχουμε καλή συνεργασία με τον κ. Ξανθό, έχουμε κάνει κοινές ομάδες εργασίας. Μπορώ να σας πω συγκεκριμένα πράγματα. Ηδη έχει ξεκινήσει και προπαρασκευάζεται, φτάνουμε κοντά στο τέλος, η ένταξη του ψυχιατρείου κρατουμένων».

Στην επισήμανση ότι στο ψυχιατρείο όλοι θέλουνε να μεταφερθούν και το πρόβλημα είναι το νοσοκομείο, o ίδιος είπε:

«Έχουμε προβλήματα και στο ψυχιατρείο. Γι’ αυτό η σύνδεση του με το Αττικό νοσοκομείο, με μία προσφορά των γιατρών που είναι μεταξύ επαγγέλματος, καθήκοντος και εθελοντισμού, θα είναι κάτι που επίσης και σε αυτόν τον χώρο θα βοηθήσει στην αναβάθμιση.

Σε ό,τι αφορά το νοσοκομείο, η προσπάθεια είναι ίδια. Έχουμε αυξήσει τον αριθμό των γιατρών. Με παρέμβαση του πρωθυπουργού, θα μπορέσουμε αυτές τις μέρες να έχουμε πρόσθετο ιατρικό προσωπικό».

Ακούστε το ηχητικό:

 


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.