Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Προσπάθειες για επαναλειτουργία κλειστών εργοστασίων από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ενθαρρυντική χαρακτηρίζει ο Απόστολος Κατσιφάρας την πρωτοβουλία της υφυπουργού Βιομηχανίας.

Ενθαρρυντική χαρακτηρίζει ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας την πρωτοβουλία της υφυπουργού Βιομηχανίας Θεοδώρας Τζάκρη, για την επαναλειτουργία κλειστών βιομηχανικών μονάδων. Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε ότι υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να επιτευχθεί το άνοιγμα κλειστών εργοστασίων, αφού όπως πρόσθεσε, κάτι τέτοιο θα βοηθούσε στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Όπως αναφέρει οι υπηρεσίες της περιφέρειας, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, θα ετοιμάσουν μέσα στις επόμενες ημέρες έναν κατάλογο με περίπου 10 εργοστάσια και μεταποιητικές επιχειρήσεις, που θα ήταν δυνατό να επαναλειτουργήσουν και θα τον παραδώσουν στην υφυπουργό Βιομηχανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατάλογος αυτός θα περιλαμβάνει εργοστάσια και από τους τρεις νομούς της περιφέρειας, δηλαδή την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία. Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στον κατάλογο αυτό θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, επιχειρήσεις που έχουν κλείσει σχετικά πρόσφατα, όπως η οινοποιία της «Αχαΐα Κλάους» στην Πάτρα, το εργοστάσιο δερμάτων στην βιομηχανική περιοχή, εργοστάσιο χαρτοποιίας στην Πάτρα, μονάδα κεραμοτουβλοποιοίας στο Αγρίνιο και μία ακόμη μονάδα στην Ηλεία.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια συνάντησης που έγινε σήμερα στην περιφέρεια με τη διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, τέθηκε το ζήτημα της αναβίωσης των επιχειρηματικών μονάδων που εμφανίζουν ευνοϊκές προοπτικές, ώστε όπως τονίστηκε, να μπορέσουν να αποτελέσουν βιώσιμες επιχειρηματικές μονάδες. Επίσης αναφέρθηκε, πως πρόκειται για μία προσπάθεια που έχει ιδιαίτερη σημασία για την τοπική οικονομία.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Γιώργος Αγγελόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ σημείωσε ότι η επαναλειτουργία εργοστασίων είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά όχι και ακατόρθωτο. Όπως ανέφερε, βασική προϋπόθεση για την επαναλειτουργία των συγκεκριμένων μονάδων είναι να υπάρχει μηχανολογικός εξοπλισμός στους χώρους όπου λειτουργούσαν και να μην υπάρχουν συσσωρευμένα χρέη. Σχετικά με τις μονάδες η ιδιοκτησία των οποίων έχει περιέλθει σε τράπεζες, είπε ότι το συγκεκριμένο θέμα θα το χειριστεί το υπουργείο. Επίσης, σύμφωνα με τον Γιώργο Αγγελόπουλο, θα γίνει προσπάθεια για την ανεύρεση νέων επενδυτών, και παράλληλα θα εξεταστεί η επιστροφή εργαζομένων που κατά το παρελθόν απασχολούνταν στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.