Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Σημαντική διάκριση για το Junior Achievement Greece

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προγράμματα προώθησης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στα σχολεία.

Η ανοδική πορεία του μη-κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού Junior Achievement Greece/«Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων» (ΣΕΝ), που εφαρμόζει προγράμματα χρηματοοικονομικών και επιχειρηματικότητας στα σχολεία, επιβραβεύτηκε με μία σημαντική πανευρωπαϊκή διάκριση.

Κατέκτησε τη δεύτερη θέση, μετά την Αυστρία, από το Junior Achievement Europe -στο οποίο υπάγεται- στην ετήσια αξιολόγηση των χωρών-μελών, αφήνοντας πίσω της χώρες όπως Γερμανία, Μ. Βρετανία και Γαλλία. Το ελληνικό σκέλος του παγκόσμιου Junior Achievement Worldwide ξεχώρισε για την άψογη οργάνωση, την επιμέλεια στη διαχείριση των πόρων από χορηγίες και τη σημαντική επέκταση των προγραμμάτων του κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015.

Η επιτυχία αυτή του οργανισμού σημειώθηκε σε μια σημαντική συγκυρία, τη συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας του στην Ελλάδα. Καθοριστικός παράγοντας της ανάπτυξής του ήταν η στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.



Από το Διδυμότειχο και την Κατερίνη έως τη Ρόδο και την Κρήτη, πάνω από 90 σχολεία και 1.742 μαθητές υλοποίησαν έξυπνες ιδέες και έστησαν τη δική τους μαθητική επιχείρηση. Μάλιστα στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2015», νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Α’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου, η οποία διακρίθηκε και στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στο Βερολίνο.

Εκτός από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το έργο του Junior Achievement Greece/Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων, υποστηρίζει η MetLife, η Citi, άλλες 70 επιχειρήσεις αλλά και η Ελληνοαμερικανική οργάνωση Τhe Hellenic Initiative.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.