Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Τραγωδία στην Καλιφόρνια: Ένοπλοι εισέβαλαν σε ιατρικό κέντρο για άτομα με αναπηρίες και άνοιξαν πυρ. Νεκροί και τραυματίες...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) στην περιοχή San Bernardino, της Καλιφόρνια. Υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον 14 νεκρούς και 14 τραυματίες.



Oι αρχές εξετάζουν -σύμφωνα με το ΑBC- ένα δέμα που είναι ύποπτο για βόμβα και έχουν ήδη κληθεί ειδικοί πυροτεχνουργοί. Η αστυνομία πάντως σημειώνει ότι οι δράστες δεν αποκλείεται να είναι τρεις και έχει αποκλείσει την περιοχή.






Μάλιστα αναφέρει ότι είναι βαριά οπλισμένοι και φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στρατός και αστυνομία αναζητά ένα μαύρο φορτηγάκι με το οποίο δεν αποκλείεται να έχουν διαφύγει.



Οι δράστες φαίνεται να επιτέθηκαν εναντίον ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα σε κτίριο κοινωνικών υπηρεσιών για παιδιά με ειδικές ανάγκες, ενώ το γραφείο του σερίφη ανέφερε ότι η επίθεση σημειώθηκε στο δρόμο Orange Show Rd και Waterman Ave κοντά στο Park Center και προειδοποιεί πως η περιοχή πρέπει να αποφεύγεται.

Στο συγκεκριμένο κτίριο εργάζονται 670 άτομα και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χιλιάδες άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους, όπως μεταδίδουν διεθνή δίκτυα ενημέρωσης.



Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στο Σαν Μπερναρντίνο.

Από την πλευρά της η Χίλαρι Κλίντον ανέφερε για το περιστατικό: “Πρέπει να αναλάβουμε άμεσα δράση για να σταματήσουμε την βία των όπλων”.

Και ο Ντόναλντ Τράμπ έκανε δηλώσεις για το συμβάν: «Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην Καλιφόρνια δείχνει άσχημο. Καλή τύχη στις δυνάμεις ασφαλείας και ο Θεός να τους ευλογεί. Αυτές είναι οι στιγμές που εκτιμούμε την αστυνομία μας».

Το Σαν Μπερναντίνο είναι μια πόλη 200.000 κατοίκων και βρίσκεται σε απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων από το Λος Άντζελες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.