Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Τρεις αστυνομικοί μέλη του κυκλώματος εκβιαστών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γνωστά ονόματα της νύχτας εμπλέκονται στις τρεις πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις - στις οποίες μετείχαν και τρεις αστυνομικοί - που με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας», εκβίαζαν συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων σε περιοχές της Αττικής. Τις εγκληματικές οργανώσεις εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε χθες, συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα, μέλη των εγκληματικών οργανώσεων. Πρόκειται για 18 Ελληνες, ηλικίας από 20 έως 46 ετών και 3 υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 22, 26 και 32 ετών. Παράλληλα, αναζητούνται 55 άτομα εκ των οποίων, μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί τα 22. Πρόκειται για 15 ημεδαπούς, ηλικίας από 22 έως 60 ετών, 3 ημεδαπές ηλικίας 32, 45 και 54 ετών και 4 υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 32, 32, 39 και 47 ετών.

Όσον αφορά στους τρεις αστυνομικούς που εμπλέκονται, ο ένας ήταν βασικό μέλος και οι άλλοι δύο περιφερειακά μέλη των οργανώσεων. Ο ένας αστυνομικός, που ήταν από τα βασικά μέλη της μίας εγκληματικής οργάνωσης, υπηρετεί στην Τροχαία. Είχε το ρόλο του «εισπράκτορα», αφού πήγαινε σε καταστήματα και έπαιρνε τα χρήματα της «προστασίας». Όσον αφορά στους άλλους δύο αστυνομικούς, είχαν το ρόλο των «πληροφοριοδοτών» των οργανώσεων.

Σημειώνεται ακόμη, ότι οι τρεις εγκληματικές οργανώσεις δεν είχαν μοιράσει μεταξύ τους τις περιοχές τις οποίες ήλεγχαν, αλλά τα καταστήματα, τα οποία «προστάτευαν».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.