Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Οι χρήστες προτιμούν το Apple Maps αντί του Google Maps;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όλοι θυμούνται τα προβλήματα που υπήρχαν στην εφαρμογή Maps που είχε παρουσιάσει η Apple στο iOS 6 και ήταν κάτι το οποίο αποθάρρυνε πολλούς να αναβαθμίσουν τη συγκεκριμένη έκδοση του iOS. Όμως πολλά άλλαξαν από τότε σε σημείο που πλέον το Apple Maps χρησιμοποιείται σε τριπλάσιο βαθμό από το Google Maps.

Αντικείμενο ειρωνείας είχε γίνει η εφαρμογή Maps της Apple όταν πλέον δεν ενσωματωνόταν το Google Maps στο iOS, με τα προβλήματα στην 3D αναπαράσταση των πόλεων, το λανθασμένο εντοπισμό τοποθεσιών και διαφόρων άλλων ανακριβειών.

Έτσι, φτάνουμε στο σήμερα και την Apple να αναφέρει πλέον ότι η εφαρμογή Maps χρησιμοποιείται τριπλάσιες φορές από το Google maps στα iPhone, με τους χρήστες να «χτυπάνε» πάνω από 5 δις αναζητήσεις στο Apple Maps κάθε εβδομάδα. Αναφορά κάνουν επίσης εταιρείες ερευνών όπου αναφέρουν ότι η Apple έχει ένα μικρό προβάδισμα αναφορικά με τη χρήση του Maps έναντι του Google Maps στα iPhone στις Η.Π.Α.

Αν σκεφτούμε ότι με τα χρόνια έχει βελτιωθεί το Maps και παρέχει επιπλέον υπηρεσίες σε συνδυασμό με τη χρήση της Siri, του Mail και εφαρμογών άλλων εταιρειών όπως το Yelp, τότε είναι λογικό οι χρήστες iPhone να έχουν παραγκωνίσει το Google Maps και να έχουν στρέψει την προσοχή τους στο Maps, για το οποίο αναφέρουν ότι λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

Όμως, παρά το προβάδισμα της Apple, η Google και το Google Maps είναι αυτή που κυριαρχεί στην αγορά των smartphone για τις Η.Π.Α, η οποία απαριθμεί τους διπλάσιους χρήστες από αυτούς του Apple Maps. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό μιας και το Apple Maps είναι διαθέσιμο μόνο σε iOS συσκευές ενώ το Google Maps διατείθεται σε iOS και Android smartphones.

Η Apple όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει πολλές προσπάθειες στον τομέα των χαρτών στο iOS μιας και έχει εξαγοράσει εταιρείες όπως την GPS εταιρεία Coherent Navigation, την εταιρεία Placeable ενώ συνεργάζεται ακόμα και με την εταιρεία Foursquare. Επιπλέον, παρέχει πληροφορίες σχετικά με την κίνηση στους δρόμους, υπηρεσία η οποία δεν είναι διαθέσιμη ευρέως, τη στιγμή που το Google Maps διαθέτει αυτήν την υπηρεσία σε περισσότερες περιοχές, ακόμα και στη χώρα μας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.