Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Απαξίωση του ελληνικού φαρμάκου βλέπουν οι φαρμακοβιομήχανοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καταγγέλλουν τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), προκάλεσε η κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς για σταδιακή απομείωση του μηχανισμού προστασίας των off-patent και γενοσήμων φαρμάκων σε διάστημα δύο ετών, με την ΠΕΦ να κάνει λόγο για «φιάσκο» και να αναφέρει ότι «η κυβέρνηση αποδέχτηκε πλήρως μια παλαιά απαίτηση των δανειστών για απαξίωση του ελληνικού φαρμάκου, γεγονός που οδηγεί με ταχύτητα στη διάλυση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας».

«Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα εκβιάστηκε και δυστυχώς υιοθέτησε μια καταστροφική για την ελληνική οικονομία, πολιτική η οποία, ενώ δεν παράγει δημοσιονομικό αποτέλεσμα, θυσιάζει την εγχώρια παραγωγή και εξυπηρετεί μεγάλα ξένα οικονομικά συμφέροντα», αναφέρει η ΠΕΦ και καλεί την πολιτική ηγεσία της χώρας και τα μέλη του Κοινοβουλίου «να ανατρέψουν τους παράλογους σχεδιασμούς των δανειστών», προτείνοντας ως λύση την άμεση εκπόνηση εθνικής πολιτικής για την υγεία και το φάρμακο, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της χώρας. «Οι κατευθυνόμενες και αποσπασματικές πολιτικές οδηγούν σε μη αναστρέψιμη καταστροφή», επισημαίνει.

Σύμφωνα με την ΠΕΦ η απόφαση δρομολογεί πλέον την απόσυρση πολλών προσιτών ελληνικών φαρμάκων και ανοίγει την πόρτα στην υποκατάστασή τους με ακριβά εισαγόμενα, τα οποία θα εκτοξεύσουν τις δαπάνες των ασφαλιστικών Ταμείων και θα καταστήσουν πανάκριβο αγαθό την υγεία των πολιτών. Η απαίτηση των δανειστών για μείωση των τιμών των ελληνικών φαρμάκων από το όριο των 7,8 ευρώ στο 1 ευρώ, αναφέρει η ΠΕΦ, «στην πράξη, θα σημάνει την προφανή αδυναμία παραγωγής τους. Αυτά θα αντικατασταθούν από εισαγόμενα φάρμακα τα οποία στοιχίζουν από 20 έως 50 ευρώ. Αυτά τα ακριβά εισαγόμενα φάρμακα προστατεύουν στην ουσία τα λεγόμενα "προαπαιτούμενα" των δανειστών». Επιπλέον, η απόφαση σύμφωνα με την ΠΕΦ, οδηγεί σε διάλυση την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, που αποτελεί έναν από τους ελάχιστους υγιείς πυλώνες ανάπτυξης και απασχόλησης της Ελλάδας.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.