Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Πορεία παραγωγών λαϊκών αγορών στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επέδωσαν ψήφισμα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Με απεργία και πορεία διαμαρτυρίας από την Καμάρα (κέντρο Θεσσαλονίκης), προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου και επέδωσαν ψήφισμα στην υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συμμετείχαν παραγωγοί λαϊκών αγορών της Κεντρικής Μακεδονίας στη σημερινή πανελλαδική - παναγροτική κινητοποίηση.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, Βασίλης Μακρίδης, χαρακτήρισε «άδικα» τα προωθούμενα μέτρα στον πρωτογενή τομέα.

«Πρόκειται», τόνισε, «για επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης, αφού αναμένεται να οδηγήσει εκατοντάδες απασχολούμενους στον κλάδο να σταματήσουν την εργασία τους».

Σύμφωνα με τον κ. Μακρίδη, η υφυπουργός, σε σύντομη συνομιλία που είχαν, τούς είπε πως θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στην κυβέρνηση.

Στα αιτήματα της ομοσπονδίας, εντάσσονται: να παραμείνουν οι εισφορές του Ο.Γ.Α. όπως είναι σήμερα, το αφορολόγητο να είναι στις 12.000 ευρώ, να μειωθεί το κόστος παραγωγής, καθώς η αύξηση του Φ.Π.Α. (από 13% σε 23%), που ισχύει από 1/7/2015 στα φυτοφάρμακα, λιπάσματα κ.τ.λ. είχε ως συνέπεια οι εταιρίες να αυξήσουν τις τελικές τιμές τους κατά 25% και στα έξοδα τους να υπολογίζεται η οικογενειακή εργασία στο χωράφι. Υπενθυμίζεται ότι τα προωθούμε μέτρα αφορούν σε τριπλασιασμό εισφορών προς τον Ο.Γ.Α, αυξήσεις φόρου από 13% σε 26%, με προκαταβολή φόρου 100%.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.