Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Στην Αθήνα αγρότες από όλη την Ελλάδα - Κλειστή η Βασ. Σοφίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πανελλαδικό ραντεβού στην Αθήνα δίνουν σήμερα γεωργοί και κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο φορολόγησής τους, αλλά και τις αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων ετών, ενώ η προετοιμασία της έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες. Αυτή την ώρα έχει κλείσει η Βασ. Σοφίας.

Αγρότες από τις Σέρρες, τη Δράμα, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη, τη Βοιωτία, τον Βόλο, τη Θεσπρωτία, το Κιλκίς, το Μεσολόγγι θα φτάσουν με πούλμαν στην πρωτεύουσα σήμερα το πρωί.

Εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής, χαρακτηρίζουν την συμμέτοχη των αγροτών ως μαζική, υποστηρίζουν ότι δεν θα κάνουν πίσω, αναμένοντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις, αφού εκτιμούν ότι με τα νέα μέτρα θα επέλθει οριστική καταστροφή της υπαίθρου, σημειώνοντας ότι ξεκληρίζουν τον αγροτικό χώρο.



Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Το παναγροτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, ενώ αντιπροσωπεία των αγροτών πρόκειται να επιδώσει ψήφισμα στο υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή.

«Μόνο από την κεντρική και δυτική Μακεδονία κατεβαίνουμε με περισσότερα από 40 λεωφορεία», ανέφερε ο συντονιστής της Πρωτουβουλίας Αγροτών Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι στο συλλαλητήριο θα δώσουν το ”παρών” αγρότες μεταξύ άλλων από την Ήπειρο, τη Θεσπρωτία, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Στο συλλαλητήριο θα λάβουν μέρος επίσης η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών, η προσυγκέντρωση των οποίων θα γίνει στις 9 το πρωί στην Πλατεία Βάθη έξω από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Κάνιγγος στις 10 το πρωί.

Χιλιάδες οι αγρότες από την Κρήτη

Με τα πλοία της γραμμής αναχώρησαν χθες αργά το βράδυ από το Ηράκλειο αγρότες από την Κρήτη, προκειμένου να αποβιβασθούν στον Πειραιά και στη συνέχεια να μεταβούν στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής αγροτών της Κρήτης, επιβιβάστηκαν στα δυο πλοία προκειμένου να πραγματοποιήσουν «απόβαση», όπως λένε στην Αθήνα, για να εκφράσουν την αντίδραση τους στην φορολόγηση και το ασφαλιστικό των αγροτών.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.