Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

To σκάνδαλο της Volkswagen κλονίζει τις αυτοκινητοβιομηχανίες διεθνώς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έρευνα των εισαγγελέων στα γραφεία της Volkswagen


Οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν έρευνα στα γραφεία της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen στην έδρα της στο Βόλφσμπουργκ και σε άλλες περιοχές.

Από την εισαγγελία του Μπράουνσβαϊχ, κοντά στο Βόλφσμπουργκ, έγινε γνωστό ότι στόχος των ερευνών ήταν έγγραφα και αποθηκευμένα δεδομένα που αφορούν την υπόθεση της παραποίησης των ελέγχων των εκπομπών καυσαερίων στα ντιζελοκίνητα οχήματα του ομίλου.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν από τρεις εισαγγελείς με τη βοήθεια της υπηρεσίας εγκληματικών ερευνών του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας.

-----------

Περικοπές και στην… Aston Martin


Η βρετανική εταιρία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων Aston Martin σχεδιάζει «σημαντικές» περικοπές θέσεων εργασίας στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της.

Ο διευθύνων σύμβουλος Άντι Πάλμερ, που ανέλαβε το τιμόνι της επιχείρησης γνωστής για μοντέλα όπως το DB5 που οδηγούσε ο Τζέιμς Μποντ, προσπαθεί να οδηγήσει σε ανάκαμψη τη ζημιογόνα εταιρία, της οποίας οι πωλήσεις έχουν μειωθεί σημαντικά ύστερα από την χρηματοοικονομική κρίση του 2007-08.

Η εταιρία ανακοίνωσε ζημίες προ φόρων ύψους 25,4 εκατ. λιρών (39 εκατ. δολαρίων) το 2013, τα οποία είναι τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία για την Aston Martin.

"Θα υπάρξει μείωση στο συνολικό εργατικό δυναμικό της εταιρίας» είπε εκπρόσωπός της σήμερα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν «σημαντικές» περικοπές, χωρίς, ωστόσο, να δώσει λεπτομέρειες.

Η Aston Martin απασχολούσε στις αρχές του έτους περίπου 2.100 άτομα και οι περικοπές θα γίνουν στο διοικητικό προσωπικό, είπε ο εκπρόσωπος.

-----------

Ο επικεφαλής της Volkswagen στις ΗΠΑ γνώριζε το σκάνδαλο 18 μήνες

Συνεχίζονται με καταιγιστικό ρυθμό οι αποκαλύψεις.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής μονάδας της Volkswagen αναμένεται να πει σήμερα σε επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου ότι γνώριζε ήδη από την άνοιξη του 2014 πως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ίσως παραβίαζε τους κανονισμούς για τις αμερικανικές δοκιμές για τις εκπομπές ρύπων.

Σε γραπτή κατάθεσή του που υποβλήθηκε σε εποπτική επιτροπή του Κογκρέσου μία ημέρα πριν τη σημερινή ακρόαση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής μονάδας της Volkswagen Μάικλ Χορν ανέφερε: «Την άνοιξη του 2014…μου είπαν ότι υπήρχε μια πιθανή μη συμμόρφωση στις εκπομπές ρύπων που θα μπορούσε να διορθωθεί».

«Ενημερώθηκα επίσης ότι οι μηχανικοί της εταιρίας θα συνεργάζονταν με τις αρμόδιες υπηρεσίες για να επιλύσουν το θέμα», είπε χωρίς να κατονομάζει αυτούς που τον ενημέρωσαν.

Αυτό έγινε 18 μήνες πριν η εταιρία παραδεχθεί στις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ότι χρησιμοποίησε λογισμικό για την παραποίηση των δοκιμών, το οποίο ενδεχομένως να προκαλέσει νέες επικρίσεις για μη έγκαιρες ενέργειες από την πλευρά της εταιρίας σε σχέση με την αντιμετώπιση του θέματος αυτού.

Σχεδόν τρεις εβδομάδες αφότου παραδέχθηκε δημόσια ότι χειραγώγησε τις τιμές των ρύπων στις ΗΠΑ, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία δέχεται τεράστιες πιέσεις να κατονομάσει τους υπευθύνους, να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές στα επίμαχα οχήματα και να διευκρινίσει με ποιο τρόπο και που έγινε η παραποίηση αυτή.

Η εταιρία έχει ήδη πει ότι ενώ το λογισμικό είχε εγκατασταθεί σε περίπου 11 εκατ. οχήματα ντίζελ σε όλο τον κόσμο, ήταν ανενεργό στην πλειονότητα αυτών.

Στις 3 Σεπτεμβρίου η εταιρία ενημέρωσε τις αμερικανικές αρχές ότι είχε εγκαταστήσει σε κάποιους κινητήρες ντίζελ λογισμικό που επέτρεπε την παραποίηση των πραγματικών επιπέδων εκπομπής ρύπων. Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές δημοσιοποίησαν την υπόθεση στις 18 Σεπτεμβρίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.