Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΕΣΑμεΑ: Διαμαρτυρία με πολλά μηνύματα για την Ειδική Εκπαίδευση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωση 08.10.2015


Πλήθος εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών με αναπηρία συγκεντρώθηκε χθες το απόγευμα, στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), για την τραγική κατάσταση με τα κλειστά σχολεία και τα χιλιάδες κενά στην Ειδική Εκπαίδευση, έξω από τη Βουλή, το απόγευμα, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

Αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ, αποτελούμενη από τον Γεν. Γραμματέα Χρήστο Νάστα και τον Ταμία Κώστα Γαργάλη, μαζί με τον πρόεδρο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ Γιάννη Λυμβαίο και με άλλους εκπροσώπους της συγκέντρωσης παρέστησαν σε συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στη Βουλή, όπου εξέθεσαν τα σοβαρά προβλήματα του χώρου της Ειδικής Εκπαίδευσης:
- Να ανοίγουν όλα τα σχολεία την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα! Να ανοίξουν όλα τα σχολεία ειδικής εκπαίδευσης και τα ΚΕΔΔΥ, με διορισμούς εκπαιδευτικού προσωπικού, ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού -νοσηλευτικού προσωπικού σε ΣΜΕΕ, Τ.Ε. και ΕΕΕΕΚ.
- Να δοθούν επαρκή κονδύλια για τη χορήγηση παράλληλης στήριξης στους μαθητές με αναπηρίες βάσει επιστημονικών προϋποθέσεων και κριτηρίων.
- Να σταματήσει επιτέλους ο διωγμός των εκπαιδευτικών με αναπηρία και να εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις αναφορικά με την πρόσληψη κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικών με αναπηρία στη γενική εκπαίδευση σε ποσοστό 10% και την επαναφορά του πίνακα Α στην ειδική εκπαίδευση.
- Να σταματήσει το φαινόμενο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση - χρειάζονται επιτέλους μόνιμοι διορισμοί.
- Να ληφθούν ειδικά προστατευτικά μέτρα για τους εκπαιδευτικούς που είναι γονείς παιδιών/ατόμων με αναπηρία.
- Να ληφθούν μέτρα για την ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών με αναπηρία από και προς τα σχολεία τους.
Η ΕΣΑμεΑ και η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, από κοινού με τους φορείς μέλη, δεν σταματούν τον αγώνα εδώ. Σε συντονισμό με όλους τους φορείς της Εκπαίδευσης συνεχίζουν μέχρι να πάψουν οι διακρίσεις στα σχολεία, να καλυφθούν τα κενά και όλα τα παιδιά να βρίσκονται στα σχολεία τους την ίδια μέρα!
Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση http://is.gd/URltNo
Η ανακοίνωση σε μορφή MS Word 2013 (135.22 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.