Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Έργα ύψους 7,7 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Πυρόπληκτων Περιοχών Πελοποννήσου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αφορά τους νομούς Λακωνίας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας.

Δεκαέξι νέα έργα εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Πυρόπληκτων Περιοχών Πελοποννήσου, με συνολικό προϋπολογισμό 7,7 εκατομμυρίων ευρώ, με απόφαση του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Επίσης, επτά νέα έργα προτάθηκαν από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και συμφωνήθηκε να ενταχθούν στο Πρόγραμμα με νεότερη απόφαση του υπουργού Οικονομίας, αφού κατανεμηθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το ποσό των 2,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα έργα που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Πυρόπληκτων Περιοχών Πελοποννήσου είναι τα εξής:

· Στην Λακωνία, η συντήρηση του δρόμου Σκάλα - Έλος - Αγ. Ιωάννης Γλυκόβρυσης - Εθνική Οδός, η συντήρηση του τμήματος Σκούρα – Γεράκι, του δρόμου Σκάλα - Γεράκι - Ζαραφώνα - Αγριάνοι – Τζίτζινα, της οδού Κροκεές - Λάγιο του Δήμου Ευρώτα, συντήρηση της οδού Αρεόπολη - Κότρωνας – Γερολιμένας και συντήρηση της επαρχιακής οδού Σπάρτη - Χρύσαφα - Αγριάνοι.

· Στην Μεσσηνία, εντάσσεται η κατασκευή τεχνικών έργων στο δρόμο Δώριο - Αγ. Γεώργιος - Χρυσοχώρι και η ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων. Εντάσσονται επίσης συμπληρωματικά έργα στην Λιμνοδεξαμενή Πολιανής, η ανάπλαση μονοπατιών στη Νέδουσα του Δήμου Καλαμάτας, η ολοκλήρωση και ασφαλτόστρωση του δρόμου Μάρκου – Μάραθα, η επισκευή του κτιρίου Μπάρκα στην Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος, η αποπεράτωση και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου στην Ι.Μ. Αγίου Νικήτα στην Σελλά Τριφυλίας και η ανάπλαση προαύλιου χώρου στον Ιερό Ναό Αγ. Σωτήρος της τοπικής κοινότητας Χριστιάνων του Δήμου Τριφυλίας.

· Στην Αρκαδία εντάσσεται η κατασκευή εγγειοβελτιωτικών έργων στην πυρόπληκτη περιοχή των πρώην Δήμου Βαλτετσίου (παραπόταμος Γουδάνης), η συντήρηση και βελτίωση της επαρχιακής οδού Κεραστάρη - Αραχαμίτες και η συντήρηση - βελτίωση δρόμων του πυρόπληκτου πρώην Δήμου Φαλαισίας.

Όπως επισημαίνει η Περιφέρεια, τα έργα που προτάθηκαν και συμφωνήθηκε να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Πυρόπληκτων Περιοχών Πελοποννήσου με νεώτερη απόφαση, είναι τα εξής:

· Επιχορήγηση ΔΕΥΑ Πύλου - Νέστορος για το έργο της εγκατάσταση - επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμού Βασιλιτσίου Δήμου Πύλου - Νέστορος.

· Ανάπλαση πλατείας και κοινοχρήστων χώρων στον οικισμό Σκάλας του Δήμου Οιχαλίας.

· Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων του οικισμού Ζευγολατιού του Δήμου Οιχαλίας.

· Βελτίωση και αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας στη Χρυσοκελλαριά του Δήμου Πύλου - Νέστορος.

· Αποκατάσταση ζημιών - προστασία πρανών και βελτίωση βατότητας περιοχών του Μεσηνιακού Ταϋγέτου, (Γ' φάση).

· Ολοκλήρωση - ασφαλτόστρωση δρόμου προς τον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα και ολοκλήρωση - ασφαλτόστρωση δρόμου προς το Λύκαιο - Νέδαοχή του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.