Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Παράνομο λογισμικό εντοπίστηκε σε ταμειακές μηχανές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κοινή επιχείρηση της ΓΓΔΕ και της οικονομικής αστυνομίας.

Κοινή επιχείρηση, κατά την οποία αποκαλύφθηκαν 69 παράνομες φορολογικές ταμειακές μηχανές και λογισμικό, εξαπέλυσαν ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Από τα ευρήματα των ελέγχων του καλοκαιριού, διαπιστώνεται ότι το φαινόμενο έχει προσλάβει τεράστιες διαστάσεις ιδιαίτερα στο χώρο της εστίασης με αποτέλεσμα το δημόσιο να χάνει μεγάλα ποσά εσόδων κυρίως από την κλοπή του ΦΠΑ. Για αυτό και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων συντονίζει τη δράση της με τους υπόλοιπους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να αποκαλύψει τους φοροφυγάδες.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, χθες, μετά από έρευνες, μικτά κλιμάκια αποτελούμενα από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Δ/νσης Οικονομικής Αστυνομίας και ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, πραγματοποίησαν ελέγχους στην Αττική και στην Κρήτη, σε εταιρείες πώλησης λογισμικού και σε επιχειρήσεις, για τον εντοπισμό παραποιημένου λογισμικού και φορολογικών μηχανισμών.

Ελέγχθηκαν στην Αττική δύο εταιρείες πώλησης λογισμικού και δέκα οκτώ επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης και στην Κρήτη μία εταιρεία πώλησης λογισμικού, τρεις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης και ένα ξενοδοχείο. Κατασχέθηκαν συνολικά εξήντα εννιά υπολογιστές – φορολογικοί μηχανισμοί, πλήθος μονάδων αποθήκευσης και περιφερειακών υπολογιστών, καθώς και πλήθος φορολογικών στοιχείων.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν δύο έρευνες σε κατοικίες και στη μία εξ’ αυτών βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό 126.895 ευρώ.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι φορολογικοί μηχανισμοί που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ανάλυση των δεδομένων και τα φορολογικά στοιχεία θα υποβληθούν σε επεξεργασία για να διαπιστωθεί το ύψος της φοροδιαφυγής.

Η παραποίηση του λογισμικού και των φορολογικών μηχανισμών, συνίστατο στην αλλοίωση των φορολογικών δεδομένων με παρέμβαση σε αυτά προκειμένου να εμφανίζονται μειωμένα έσοδα και να αποφεύγεται η απόδοση των προβλεπόμενων φόρων στο δημόσιο.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επισημαίνει ότι το φαινόμενο αυτό έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, ιδιαίτερα στο χώρο της εστίασης, αλλά και σε άλλους χώρους, με αποτέλεσμα την απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ φορολογικών εσόδων. Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου προγραμματίζονται περαιτέρω συντονισμένες και εξειδικευμένες δράσεις όλων των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών του Κράτους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.