Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Αίτηση ακύρωσης κατέθεσε στο ΣτΕ η Ένωση Ακολούθων Τύπου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζητά την αναστολή δέκα γραφείων Τύπου στο εξωτερικό.

Να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση με την οποία ανεστάλη η λειτουργία δέκα Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας στο εξωτερικό, ζητεί με προσφυγή που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η Ένωση Ακολούθων Τύπου (ΕΝΑΤ) και 82 μέλη της.

Ειδικότερα, η αναστολή λειτουργίας των δέκα γραφείων Τύπου, αποτελεί σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, μέρος των ενεργειών που απαιτούνται για τη δημοσιονομική εξυγίανση και τον εξορθολογισμό των δαπανών του δημοσίου. Αναλυτικά, βάσει της απόφασης, ανεστάλη η λειτουργία των γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας (ΓΤΕ) σε Βαρσοβία, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Δουβλίνο, Ελσίνκι, Κοπεγχάγη, Οτάβα, Σαγκάη, Σίδνεϊ και Χάγη.

Η ΕΝΑΤ και τα μέλη της που υπογράφουν την προσφυγή, υποστηρίζουν ότι η αιφνιδιαστική διακοπή της λειτουργίας των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνιών, έχει αμφισβητούμενα δημοσιονομικά οφέλη και παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις που αφορούν στην αποτελεσματική και διαρκή λειτουργία της διοίκησης, την αξιοκρατία και την αναλογικότητα.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν, το κλείσιμο των δέκα γραφείων λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο μείζονος ενδιαφέροντος για τα θέματα οικονομίας και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη προσφυγική κρίση - ζητήματα, που όπως επισημαίνουν οι προσφεύγοντες, απαιτούν στοχευμένη επικοινωνιακή πολιτική.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.