Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ασθενοφόρα καθυστερούσαν εσκεμμένα να φτάσουν σε ασθενείς στη Βρετανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο μικροσκόπιο 25 θάνατοι μετά από βρετανικά δημοσιεύματα.

Έρευνα διεξάγεται στη Βρετανία για τον θάνατο 25 ανθρώπων μετά την αποκάλυψη ότι καθυστερούσε σκόπιμα η αποστολή ασθενοφόρου σε ασθενείς που μπορεί να αντιμετώπιζαν μια απειλητική για τη ζωή τους κατάσταση και χρησιμοποίησαν τη γραμμή βοήθειας για τα μη επείγοντα περιστατικά, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η εφημερίδα Telegraph έγραψε ότι η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας διεξάγει έρευνα για μια υπηρεσία ασθενοφόρων η οποία αποφάσισε μονομερώς να καθυστερεί την αποστολή ασθενοφόρων για τους ασθενείς που τηλεφωνούσαν στο κέντρο για τα μη επείγοντα περιστατικά 111. Οι υπηρεσίες αυτές προβλέπεται να στέλνουν ασθενοφόρα για όλα τα περιστατικά που χαρακτηρίζονται ως "απειλητικά για τη ζωή" ενός ασθενούς, ακόμη κι αν αυτά αναφερθούν μέσω του κέντρου βοήθειας 111, εντός οκτώ λεπτών.

Η έρευνα αφορά τουλάχιστον 25 θανάτους μετά την "μονομερή" λειτουργία από την υπηρεσία South East Coast Ambulance ενός συστήματος καθυστέρησης της ανταπόκρισης στις κλήσεις στη γραμμή 111, με τον χρόνο αναμονής σε ορισμένα απειλητικά για τη ζωή των ασθενών περιστατικά να φθάνει έως και τα 18 λεπτά, έγραψε χθες η Telegraph.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες που η υπηρεσία 111 δέχεται πυρά.

Τον Ιούλιο, βρετανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι η υπηρεσία αρνήθηκε την αποστολή ασθενοφόρου σε περιστατικά, ακόμη και όταν οι καλούντες δήλωσαν ότι παρουσιάζουν συμπτώματα που μπορεί να υποδήλωναν μια καρδιακή προσβολή. Αυτοί που χειρίζονται τις κλήσεις φέρεται ότι αναγκάζονταν να μην στέλνουν ασθενοφόρα σε ασθενείς κάποιες φορές την ημέρα λόγω μιας έλλειψης τραυματιοφορέων.

Η υπηρεσία αυτή φέρεται επίσης ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί λόγω της έλλειψης επαρκούς ειδικευμένου προσωπικού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.