Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Στο Σινά εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ρωσικού Airbus - Μετέφερε 212 επιβάτες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ρωσικό αεροσκάφος που μετέφερε 219 ανθρώπους, 212 επιβάτες, ανάμεσά τους 17 παιδιά, και 7 άτομα προσωπικό, συνετρίβη στην περιοχή Χασάνα, νότια του Αρίς, στο Σινά της Αιγύπτου. Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροπλάνο μετέφερε κυρίως Ρώσους τουρίστες. Οι αιγυπτιακές αρχές ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με το επιβατικό αεροπλάνο λίγο μετά την απογείωσή του από το Σαρμ αλ Σέιχ της Αιγύπτου, στην Ερυθρά Θάλασσα, με προορισμό τη Ρωσία.

Το Airbus A321 της Kolavia Flight 7K9268 χάθηκε από τα ραντάρ 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της αιγυπτιακής πόλης Σαρμ αλ Σέιχ και είχε προορισμό την Αγία Πετρούπολη.



Πρόκειται για ένα αεροπλάνο Airbus A-321 της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia, μίας μικρής αεροπορικής εταιρεία της Δυτικής Σιβηρίας.



Σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού πρωθυπουργικού γραφείου διευκρινίζεται ότι ο Σερίφ Ισμαήλ σχημάτισε μια υπουργική επιτροπή αντιμετώπισης των κρίσεων για να διαχειριστεί το θέμα της συντριβής του αεροπλάνου.

Λίγο νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA είχε μεταδώσει, επικαλούμενο πηγή της ρωσικής αρχής πολιτικής αεροπορίας, ότι το αεροπλάνο που είχε αναχωρήσει από το Σαρμ αλ Σέιχ της Αιγύπτου με προορισμό την Αγία Πετρούπολη εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στον κυπριακό εναέριο χώρο.





Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη χερσόνησο του Σινά δρουν ομάδες τζιχαντιστών που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα.

Αρχικά, οι πρώτες πληροφορίες για την τύχη, αλλά και τον αριθμό των επιβαινόντων ήταν συγκεχυμένες, ενώ έκαναν λόγο και για «εξαφάνισή» του πάνω από τον εναέριο χώρο της Κύπρου.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass αναφέρει ότι οι αρχές στην Αγία Πετρούπολη έχουν στήσει ένα κέντρο πληροφοριών για τους συγγενείς των επιβατών στο αεροδρόμιο του Πούλκοβο.

Η πορεία του ρωσικού αεροσκάφους πριν τη συντριβή

Δείτε την πορεία του ρωσικού αεροσκάφους που συνετρίβη στο Σινά της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με το flightradar24.com, αυτή είναι η διαδρομή που διέγραψε το ρωσικό αεροσκάφος, λίγο πριν χαθούν τα ίχνη του στο ραντάρ.



Εντοπιστήκαν τα συντρίμμια του ρωσικού Airbus - ΤΩΡΑ

Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν τελικά το αεροσκάφος στην περιοχή Χασάνα, νότια του Αρίς, στο Σινά.

Είναι πιθανό να έχουν χάσει τη ζωή τους οι περισσότεροι άνθρωποι που επέβαιναν στο ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο που συνετρίβη σήμερα στο Σινά της Αιγύπτου, καθώς το αεροσκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς, δήλωσε αξιωματούχος της αιγυπτιακής ασφάλειας, ο οποίος είχε μόλις φτάσει στον τόπο του δυστυχήματος.

Το αεροπλάνο κατέπεσε σε ορεινή περιοχή στο κεντρικό Σινά και οι κακές καιρικές συνθήκες είχαν καταστήσει δύσκολη την πρόσβαση των σωστικών συνεργείων στον τόπο του δυστυχήματος, πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν τελικά το αεροσκάφος στην περιοχή Χασάνα, νότια του Αρίς, στο Σινά, σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο πολιτικής αεροπορίας.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και το γραφείο του Αιγύπτιου πρωθυπουργού Σερίφ Ισμαήλ.

«Τα αεροσκάφη του στρατού βρήκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους σε μια ορεινή περιοχή, 45 ασθενοφόρα εστάλησαν στη ζώνη για να απομακρύνουν τους νεκρούς και τους τραυματίες», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Οι επιζώντες και οι σοροί των νεκρών θα μεταφερθούν αεροπορικώς στο Κάιρο, πρόσθεσε ο αξιωματούχος της αιγυπτιακής ασφάλειας.

Πηγές της αιγυπτιακής ασφάλειας σημείωσαν παράλληλα ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το αεροπλάνο κατερρίφθη. Ισλαμιστές μαχητές δραστηριοποιούνται σε κάποιες περιοχές του Σινά.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.